Peatges

30.000 usuaris de la C-32 han tingut descomptes al peatge des de l'inici de l'any

La Generalitat ha anunciat que implantarà aquest any el sistema de pagament segons recorregut entre Sitges i El Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Uns 120.000 usuaris s’han beneficiat de les noves tarifes reduïdes a la C-32 des que van entrar en vigor, l’1 de gener passat dins la nova fase del Pla d’homogeneïtzació tarifària impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat; concretament, 90.000 al Maresme i 30.000 al Garraf. D’aquests, 7.000 estan gaudint, addicionalment, dels descomptes per recurrència, alta ocupació o vehicle ecològic aprovats pel Govern l’any 2012.

Fins al moment, la concessionària ha distribuït prop de 7.000 VIAT dins la campanya acordada amb la Generalitat per la qual la quota d’alta del dispositiu, necessari per a ser beneficiari dels descomptes, és gratuïta per als usuaris habituals independentment del lloc de residència. Al Garraf, el percentatge de trànsits amb VIA-T s’ha incrementat en un 7% i al Maresme, on la implantació d’aquest dispositiu ja era alta, s’ha mantingut.

Les bonificacions oscil·len entre el 10% i el 30% i, una vegada implantat al llarg de 2014 el sistema de pagament segons recorregut, podran arribar fins el 80%. Aquests descomptes s’emmarquen en el pla d’homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat, que pretén equiparar territorialment el preu per quilòmetre.

En concret, els nous descomptes a partir de l’1 de gener són al Garraf: Reducció del 30% del peatge al tram Castelldefels – Sitges (barrera de Vallcarca) i reducció del 26,5% del peatge al tram Sitges – el Vendrell.

Les reduccions del peatge s’apliquen als vehicles lleugers, de dilluns a divendres laborables. En tots els casos, cal que l’usuari disposi d’un sistema de pagament dinàmic (VIA-T), que es pot aconseguir a través de qualsevol entitat bancària o de la pròpia concessionària.

Addicionalment a aquestes mesures, continuen vigents les bonificacions per recurrència, vehicle ecològic o vehicle amb alta ocupació i el programa de descomptes de la concessionària BONOTAC del que uns 11.000 usuaris es beneficien anualment. D’altra banda, es mantenen els recorreguts interns gratuïts actuals.

Durant el 2014 es desplegarà el sistema de peatge tancat en aquesta autopista per tal que els usuaris paguin efectivament pel recorregut real que efectuen. En aquest cas, l’ajust del preu del peatge no estarà subjecta al tipus de vehicle o dia d’utilització i els descomptes podran arribar al 80%, segons el recorregut. El sistema s’implantarà al tram Mataró-Palafolls (fins a la GI-600) i al tram Sitges – el Vendrell.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local