Mancomunitat Penedès Garraf

Augmenten un 3,4% les tones de residus recollits a l'Alt Penedès i Garraf

En el 2014 s’han recollit un total de 124.946 tones destacant l'increment d'usuaris i de residus aportats a les deixalleries

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Mancomunitat Penedès Garraf ha presentat les xifres de recollida de residus de l’any 2014, que suposen un augment del 3,4% en les tones de residus recollits. En el 2014 s’han recollit un total de 124.946 tones a ambdues comarques, destacant però l’augment d'usuaris i de residus aportats a les deixalleries.

D’acord amb les dades de que disposa la Mancomunitat, al comparar les xifres de residus recollits el 2014 respecte l’any anterior, les tones de rebuig a gestionar tendeixen a l’estabilitat mentre milloren les recollides selectives de la fracció orgànica, dels envasos i dels residus recollits selectivament a les deixalleries. Disminueixen lleugerament les tones de residus recollits de paper,  cartró i vidre. Amb tot, el rebuig encara suposa quasi el 64% dels residus recollits i d’aquí la importància de la tasca que realitza el servei d’Educació Ambiental.

La fracció orgànica és el segon residu en importància i suposa el 21,73% del total que es recull selectivament.  Respecte a la resta de recollides selectives, destaca l’augment de 2.842 tones de residus recollits a les deixalleries gràcies, en part, a l’augment en el número de visites. Els envasos es mantenen quasi inamovibles en 3.790 tones, un 0,25 % més que el 2013.

Per al contrari les 4.959 tones de paper i cartró recollides suposen una disminució del 1,89%, fruit encara d’una menor activitat econòmica i de les sostraccions que es produeixen al contenidor. El vidre, amb 6.482 tones recollides, disminueix en un 2,54 %.

Segons les dades del 2014 de l’Agència de Residus, mentre la mitjana catalana de l’índex de reciclatge va disminuir en un 1,1%, fins al 37,96%, l’Alt Penedès es va mantenir en el 40,58% de recollida selectiva, i el 34,08% al Garraf.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local