Junta de Govern Local

Vilanova arranjarà la desembocadura del torrent de Sant Joan per evitar pudors

Les millores evitaran l'estancament d'aigua residual i les conseqüents males olors i els sòlids procedents dels desbordaments de la xarxa de clavegueram

Joan Giribet. Ajuntament de Vilanova

Joan Giribet. Ajuntament de Vilanova

La Junta de Govern Local ha aprovat la primera fase del projecte d'actuacions de millora de la desembocadura del torrent de Sant Joan. Les actuacions que es realitzaran a principis de l'any vinent tenen per objectiu millorar el problema d'aigües estancades residuals i sòlids a la platja de Ribes Roges procedents dels desbordaments de la xarxa de clavegueram després d'episodis de pluja intensos.

El projecte, que es preveu executar en el termini de dos mesos, ha explicat el regidor de Projectes i Obres de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, "suposa una inversió de més de 82.000 euros corresponents al capítol d'inversions al Barri de Mar". En primer terme, segons Joan Giribet, "es construiran dos pous d'extracció d'aigua freàtica que permetrà un flux d'aigua a la llera del torrent de Sant Joan, evitant així l'estancament i com a conseqüència les males olors". Segons recull el projecte, amb aquesta actuació s'aconseguirà un doble objectiu, d'una banda mantenir la llera definida a la zona de sorra facilitant l'evacuació de les aigües d'escorrentia i en segon lloc s'aconseguirà arrossegar les aigües residuals que actualment queden entollades a la platja fins al mar.

El projecte, ha explicat el regidor de Projectes i Obres, es completa amb la incorporació "de sacs pluvials en tres sobreeixidors de la xarxa de clavegueram connectats al torrent de Sant Joan amb l'objectiu de reduir el volum de sòlids que arriben fins a la platja". Joan Giribet ha explicat que es tracta d'una primera fase que "millorarà la problemàtica a la zona de les males olors" però també ha afirmat que "caldrà continuar buscant fons per ampliar-lo i executar la resta de fases". En aquest sentit el regidor Giribet ha quantificat el total de l'actuació sobre uns 4 milions d'euros que es convertirien en més de 12 milions d'euros d'inversió per actuar sobre tots els torrents de la ciutat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!