Després de l'estiu

Vilanova recuperarà el sistema dunar de la platja del Far i eliminarà l'aparcament

A partir del setembre, es faran les obres de regeneració de l'espai natural i es protegirà el vell i malmès molí de mar

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-05-2016 21:34 Lectures 9850
Platja del Far de Vilanova. Carles Andreu

Platja del Far de Vilanova. Carles Andreu

La platja del Far de Vilanova i la Geltrú es recuperarà mediambientalment a través de la creació d'un sistema dunar. A partir del mes de setembre, i per un període aproximat de quatre mesos, s'inicien els treballs de regeneració de la platja de Sant Cristòfor. Segons que ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet, es tracta d'una actuació molt modesta econòmicament, però amb un gran impacte sobre la concepció de la platja. El pressupost de l'acció és de 147.000 euros, que aporta la Demarcació de Costes de l'Estat, i cobreix una superfície de 18.000 m2.

El projecte, que va ser presentat ahir a la tarda a la Comissió de Seguiment del Passeig Marítim, consistirà en la creació de sis dunes de sorra amb vegetació autòctona, passeres de fusta, i tots els serveis ja existents a la platja com les dutxes, els rentapeus, vigilància o el xiringuito, entre d'altres. La construcció d'aquest sistema dunar suposarà una forta restricció a l'entrada de vehicles a la platja, ja que l'estacionament només estarà permès a un petit espai a l'entrada per a donar servei a l'Espai Far. El projecte sí que garanteix l'accés als veïns als guals, als vehicles de persones amb mobilitat reduïda, i als vehicles de serveis com ambulàncies o bombers.

La sorra per al nou sistema dunar s'obtindrà de la mateixa platja del Far. Les noves dunes també serviran de protecció del Molí de Mar que a hores d'ara es troba molt afectat. En aquest sentit, Llobet ha explicat que si bé el Molí quedarà molt protegit i acotat "cal cercar recursos per protegir-lo i conservar-lo." Amb perspectiva, Llobet ha afirmat que aquesta actuació "respon a la reclamació històrica de recuperació de la platja i retira l'estacionament de vehicles, que estava totalment fora de normativa."

Sobre la pràctica desaparició de l'aparcament, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, va explicar que la voluntat és la de treure pressió de vehicles a tota la façana marítima, i que s'arribi a les platges a peu, amb transport públic o amb bicicleta. "Entenem però que molts visitants vénen amb vehicle propi i cal trobar solucions. Les estem estudiant, però de moment oferirem espais a la plaça de les Xarxaires i estudiem alguns espais adjacents a la ronda d'Europa."

Platja del Far de Vilanova

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No