Mancomunitat Penedès-Garraf

Bombers i forestals formen alcaldes i regidors davant emergències de foc

L’acció s’emmarca en el protocol de cooperació per emergències de foc que es va posar en funcionament en el mes de juny

Ple de la Mancomunitat Penedès Garraf. Mancomunitat

Ple de la Mancomunitat Penedès Garraf. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En finalitzar en ple de la Mancomunitat Penedès Garraf el passat 22 de setembre a Canyelles, Joan Rovira, Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels bombers de la Generalitat de Catalunya, va oferir als alcaldes i regidors assistents, una explicació sobre el funcionament dels dispositius d’emergències i els mecanismes de coordinació amb els electes municipals. Segons Rovira “en plena emergència no és moment de fer pedagogia, sinó d’actuar, d’aquí la importància de poder disposar d’aquests espais de trobada”.

La xerrada es va centrar en la descripció del funcionament operatiu i funcional de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i en els criteris de coordinació amb tots els actors que tenen protagonisme en els moments d’emergència, com les ADF. Es van comentar les propostes de millora en la prevenció d’incendis forestals en zones interfase urbana, fent especial atenció a la necessitat de planificar infraestructures d’extinció que millorin les actuacions davant els incendis de nova generació. Rovira també va parlar del bon nivell de preparació de les ADF de la zona i, davant les mancances actuals de recursos, va destacar la col·laboració que mantenen, com un bon model de resposta a les emergències.

A la presentació també va assistir Ramon Torrents, vicepresident de la Federació d’ADF Penedès Garraf, que va agrair el suport dels ajuntaments en el manteniment de les diferents ADF del territori, així com va posar en valor la tasca i professionalitat dels voluntaris en el treball de prevenció i d’actuació davant del foc forestal.

En darrer terme destacar del ple, l’aprovació de l’adhesió de la Mancomunitat Penedès Garraf a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, atesa la voluntat treballar amb criteris sostenibles en la prestació de serveis als Ajuntaments. Rosa Huguet, presidenta, va remarcar “que té molt sentit l’adhesió de la Mancomunitat quan gran part dels ajuntaments que la conformen ja formen part de la Xarxa”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local