Fira de la Transhumància

EI Parc del Foix acull el primer Congrés de Transhumància i Camins Ramaders

El congrés té com a principal objectiu posar en valor la transhumància i la xarxa de camins ramaders del territori

Redacció Santa Margarida i els Monjos 20-10-2016 15:08 Lectures 3440
EI Parc del Foix acull el primer Congrés de Transhumància i Camins Ramaders. Diputació de Barcelona

EI Parc del Foix acull el primer Congrés de Transhumància i Camins Ramaders. Diputació de Barcelona

Aquest divendres, 21 d'octubre, se celebra el I Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya al Parc del Foix, situat a l'Alt Penedès i inclòs a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Santa Margarida i els Monjos, un dels municipis que formen el Consorci del Parc del Foix, organitza també altres activitats durant el cap de setmana, entre les quals la II Fira de la Transhumància.

El congrés té com a principal objectiu posar en valor la transhumància i la xarxa de camins ramaders del territori, així com generalitzar línies de treball consensuades entre tots els sectors implicats.

La trobada s'estructura en tres àmbits temàtics i cada un d'ells se celebra a un poble o ciutat diferent. Santa Margarida i els Monjos acull la segona part del congrés, que se centra en l'aprofitament turístic i la recuperació i valorització d'un patrimoni cultural i natural.

En aquest espai participatiu i de debat s'hi convida a representants del camp de la recerca científica i acadèmica, usuaris que practiquen aquesta activitat, promotors de nous usos de les infraestructures i la població en general.

Activitats vinculades al Congrés

Coincidint amb el I Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, Santa Margarida i els Monjos organitza altres activitats durant tot el cap de setmana. Divendres hi ha programada una activitat infantil de Viu el parc, dissabte una visita al castell de Penyafort i diumenge una caminada popular pel Parc del Foix i la II Fira de la Transhumància.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No