Congrés de la Transhumància

Èxit de públic a la II Fira de la Transhumància dels Monjos

Coincidint amb la celebració de la Fira, Santa Margarida i els Monjos va acollir divendres la segona sessió del Congrés de la Transhumància a Catalunya

Redacció Santa Margarida i els Monjos 26-10-2016 10:43 Lectures 1679
II Fira de la Transhumància dels Monjos. Ajt Els Monjos

II Fira de la Transhumància dels Monjos. Ajt Els Monjos

La segona edició de la Fira de la Transhumància dels Monjos es va tancar aquest diumenge amb un èxit total de públic, que va participar de les nombroses activitats organitzades al recinte, així com comprar o assaborir els vins, caves i embotits presents.

La Fira es va celebrar aquest passat diumenge durant tot el matí a l’aparcament d’entrada als Monjos i va comptar amb una cinquantena de parades relacionades amb la ramaderia, l’alimentació i l’artesania. Els nombrosos visitants de la mostra van poder trobar una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

El públic va gaudir també de dos tancats d’ovelles o activitats per aprendre a munyir cabres, fer un jorn al mas, crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, o gaudir de l’actuació del Ball de Pastorets dels Monjos, entre altres.

El programa, que estava dins els actes del Viu el Parc, de la Diputació de Barcelona, va incloure nombroses activitats paral·leles durant tot el cap de setmana amb espectacles infantils, el maridatge de formatges i vins catalans amb la presentació del llibre ‘Formatges, els 50 millors de Catalunya”, una visita guiada al Castell de Penyafort des del punt de vista de cruïlla de camins ramaders o una caminada de la transhumància.

La Fira estava organitzada per l’Ajuntament i s’emmarca en el treball conjunt que s’està fent amb les localitats de Llívia i Lluçà per recuperar antics camins ramaders que anaven del Pirineu a la costa.


Congrés de la Transhumància i activitats paral·leles

Coincidint amb la celebració de la Fira, Santa Margarida i els Monjos va acollir el passat divendres la segona sessió del Congrés de la Transhumància a Catalunya.

La trobada es va fer al Molí del Foix i es va centrar en l’avaluació dels usos complementaris i turístics de la transhumància per la recuperació del patrimoni cultural i natural. Durant la jornada, es va presentar l’exposició “El Camí Ramader de Marina, De la Cerdanya al Penedès”, que s’ha elaborat amb l’impuls dels serveis tècnics municipals i que recorrerà diversos municipis catalans.

El Congrés va començar a Lleida el dia 7 d’octubre i finalitzarà aquest divendres dia 28 a Tremp.

II Fira de la Transhumància dels Monjos II Fira de la Transhumància dels Monjos II Fira de la Transhumància dels Monjos
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No