Pluges intenses

Protecció Civil activa l'Alerta del pla INUNCAT per les incidències que està ocasionant la pluja intensa

Es recomana evitar els desplaçaments en els moments de màxima precipitació, i allunyar-se de rius i rieres ja que poden veure incrementat el seu cabal de forma sobtada

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-11-2016 16:51 Lectures 4129
Espectacular pedregada a Olivella. Jaume Carol

Espectacular pedregada a Olivella. Jaume Carol

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències que està provocant la pluja intensa amb calamarsa en alguns punts del territori, sobretot a les comarques de Lleida i interior de Tarragona.

Les pluges, puntualment acompanyades de calamarsa i vent fort, han entrat pel sud-oest de Catalunya i avancen cap al nord-est podent afectar qualsevol punt del país especialment les comarques del pre-litoral.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens, com per exemple el riu Francolí a la seva capçalera a Vimbodí. Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. No intenteu retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s’estan produint acumulacions d’aigua. Les pluges també han provocat el despreniment de pedres, afectant algunes vies secundàries.

A més, a causa de la caiguda d’un llamp a la catenària, s’ha hagut de tallar la circulació de trens entre Montroig del Camp i Vandellòs. Renfe ha gestionat servei alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Hospitalet de l’Infant i Cambrils. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla FERROCAT. També està interrompuda la circulació entre La Molina i Puigcerdà per la caiguda d'un arbre a les vies. Es fa circulació en autocar entre les dues estacions.

Amb pluja molt intensa i poca visibilitat per a la conducció, el Servei Català de Trànsit recomana als usuaris aturar el vehicle al voral i senyalitzar la posició.

A banda de la pluja intensa cal recordar que també es preveu per aquesta tarda un episodi de fort onatge i vent intens. Protecció Civil recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d’accessos a les zones de risc. Pel que fa al vent, eviteu aturar-vos prop d’elements que puguin caure en el moment de les ràfegues intenses.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest migdia el Pla d’emergència per mal estat de la mar en fase d’alerta.

Espectacular pedregada a Sitges Espectacular pedregada a Sitges Espectacular pedregada a Olivella Espectacular pedregada al polígon industrial de Sant Pere Molanta Espectacular pedregada al polígon industrial de Sant Pere Molanta Espectacular pedregada al polígon industrial de Sant Pere Molanta Espectacular pedregada al polígon industrial de Sant Pere Molanta

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No