Nou contracte de gestió

Les cooperatives Nou Verd i Nou Set gestionaran el CAAD Penedès Garraf

La UTE formada per les dues cooperatives d’iniciativa social gestionarà la recollida i cura dels animals abandonats així com el manteniment de les instal·lacions del centre ubicat a Vilafranca del Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 28-03-2017 12:21 Lectures 2753

La UTE formada per les cooperatives d’iniciativa social NOU VERD i NOU SET gestionarà la recollida i cura dels animals abandonats així com el manteniment de les instal·lacions del centre ubicat a Vilafranca del Penedès.

Les dues entitats han fet efectiva la signatura del nou contracte de gestió del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) per un import de 358.227,03 euros anuals i un període de 2 anys.

El vicepresident de la Mancomunitat, Cisco de la Cruz, ha expressat la seva satisfacció pel fet d'haver arribat al final del procés de concurs públic que ha permès adjudicar amb transparència la gestió del centre. "Aquest contracte és un punt d'inflexió en la gestió d'aquest servei, ja que a més d'optimitzar els recursos incorpora el valor de la inserció de persones en risc d’exclusió social".

Per la seva banda, el president de Nou verd i representant de la UTE, Xavier Vallès, ha mostrat la satisfacció de les cooperatives davant d’aquesta aprovació. “L’objectiu de les cooperatives a l’hora de gestionar el CAAD és reforçar el servei als ajuntaments i donar el màxim suport a la Mancomunitat en la promoció de l’acollida, recuperació i adopció d’animals”. Vallès també ha explicat l’aposta de la cooperativa per afegir al servei un projecte de formació i inserció laboral per a persones en situació de dificultats, que aprofita les oportunitats de treball relacional i terapèutic entre els animals i els col·lectius vulnerables amb els que habitualment treballen.

La presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, ha destacat la feina realitzada pels tècnics de la Mancomunitat a l’hora d'elaborar una plica que ha permès analitzar les diferents ofertes i propostes. La presidenta també ha explicat que la voluntat de l’equip de govern ha estat la de donar bon servei als ajuntaments i garantir alhora un bon tracte a l’animal. "Cada acció que es fa ajuda a millorar l’estada de gossos i gats mentre són al centre". I ha afegit "el model de gestió també ha de garantir el servei públic que es presta als ajuntaments i contribuir a que el CAAD esdevingui un centre obert a la comunitat".

El nou contracte de gestió amplia el personal dedicat a les tasques de recollida i manteniment d’animals i renova part de la flota de vehicles que s’utilitzen per a la recollida i transport de gossos i gats. Destacar que la proposta també incorpora un programa de formació i voluntariat inclusiu així com accions per augmentar la tinença responsable i la promoció de l’adopció.

El vicepresident de l’àrea del CAAD ha explicat que la nova adjudicació entrarà en vigor a partir de l'1 d’abril i per tant "ben aviat es podran començar a aplicar totes les millores".

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No