Aparcament regulat

PDeCAT Calafell s’oposa a la nova "zona taronja" i a l’ampliació de les zones blaves

'No només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó també els residents, encara que es posin tarificacions diferenciades', lamenta l'oposició municipal

Redacció Calafell 19-04-2017 18:17 Lectures 2276
PDeCAT Calafell s’oposa a la nova

PDeCAT Calafell s’oposa a la nova "zona taronja" i a l’ampliació de les zones blaves. Google Street View

PDeCAT de Calafell ha mostrat la seva oposició a la nova "zona taronja" i a l’ampliació de les zones blaves que vol plantejar el govern municipal. La formació ha explicat que el govern de Calafell va mostrar ahir als partits de l’oposició un estudi sobre la viabilitat de crear noves zones d’aparcament, com la zona taronja i l’ampliació d’horaris de la zona blava.

A la reunió, aprofitant una comissió informativa, es va explicar que es volia crear “la zona taronja”. Aquesta aniria des de l’Estany fins al Carrer Duero de Cunit, Estany Mas Mel i Segur Platja, tothom hauria de pagar, tant residents como no residents, sempre sota la intencionalitat d’incentivar que la gent que vingui passi més temps al nostre municipi i hi hagi més mobilitat.

Des del Partit Demòcrata de Calafell han indicat que “no estem d’acord amb aquesta mesura ja que trobem que no només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó també els residents, encara que es posin tarificacions diferenciades”. Al mateix temps, també diuen “creiem que aquests tipus de mesures s’han de consensuar i treballar conjuntament. Això és una nova prova de la manca de paraula de l’alcalde Ramon Ferré. L’estudi analitza d’altres municipis de la costa catalana però s’oblida de l’entorn proper com és Cunit o El Vendrell. L’impacte de diferenciar-nos per fer pagar a la gent que ens ve a visitar, quan a El Vendrell o a Cunit no ho fan, no creiem que sigui positiu pel nostre municipi”.

Davant la publicació en alguns mitjans de comunicació, s’han mostrat sorpresos per que a més, “s’han tingut reunions amb associacions sense tenir en compte l’oposició”.

Així mateix, es va indicar que al Blanquet i al Mercat passaria de ser gratuïta a zona blava. Des de PDeCAT Calafell creuen “que és una vergonya ja que la zona blava està creada per les zones comercials i no com un mitjà més d’ingressos per part del govern”. Per altra banda expliquen que si es vol incentivar el comerç i les visites dels turistes “s’ha de fer altres tipus de gestions i no aquesta que és contraproduent per l’economia municipal, ja que castiga de ple la butxaca dels calafellencs i calafellenques i penalitza el comerç local”. També han volgut explicar que “l’excusa que no hi ha aparcament en alguns moments és falsa, sempre hi ha encara que costi de trobar-ne”. Per finalitzar han volgut remarcar que “ampliar la zona blava i creant una altra zona de pagament com la taronja, l’únic que s’aconseguirà és que la gent marxi”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No