Zona taronja

Ens oposem a la nova 'zona taronja' que vol implementar el govern

El Govern de PSC, PP i UAM vol afegir noves zones d’aparcament de pagament, a banda, de les zones blaves ja existents

PDeCAT Calafell 11-04-2018 17:27 Lectures 156

Ja l’any passat al mes d’abril, el Partit Demòcrata de Calafell es va oposar a crear noves zones d’aparcament com és la zona taronja. El PDeCAT de Calafell sempre ha defensat la possibilitat d’estudiar l’actual zona blava per millorar l’aparcament de les zones comercials però entenent que Calafell ha de tenir i conservar el màxim d’aparcament gratuït. Per exemple, en el mandat del 2011 al 2015 es van ficar al dia més de 1.000 places d’aparcament creant l’aparcament del Blanquet, l’arranjament dels aparcaments del Mercat Municipal de Calafell, de l’antic Hotel Segur o dels pavellons Jaume Vilamajó i Joan Ortoll. Aquests són els exemples d’una política pensada de cara al fet que l’aparcament no sigui un problema per l’usuari.

Després d’un any, novament el govern de PSC, PP i UAM intenta posar en marxa la mateixa mesura que és clarament recaptatòria i que té intenció de posar en funcionament aquest mes de juny.

Servirà la zona taronja per millorar els problemes d’aparcament? Des del PDeCAT de Calafell creiem que no, ja que la situació de saturació es pot produir 2 o 3 dies però no tota una temporada, i per tant, la mesura és recaptatòria. L’alternativa pel turisme que rebem o pels residents calafellencs que viuen en altres zones del municipi serà anar a una altra part, i molt possiblement fora de Calafell afectant el comerç i a la restauració.

Per tant,  el PDeCAT de Calafell s’oposa novament a aquests tipus de mesures i per aquesta raó ha votat en contra al ple d’aquest mes d’abril.

Des del Partit Demòcrata de Calafell declaren que “no estem d’acord en afegir noves zones d’aparcament de pagament, ja que la mesura és recaptatòria, en la que no només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó que també penalitza als residents, encara que es posin tarificacions diferenciades i sobretot per aquells que tinguin més d’un vehicle”. Al mateix temps, també diuen “L’impacte de diferenciar-nos per fer pagar a la gent que ens ve a visitar, quan a El Vendrell o a Cunit no ho fan, no creiem que sigui positiu pel nostre municipi”. Finalment, denuncien de nou “la falta de diàleg i de consens de l’actual equip de govern en el qual no comuniquen ni volen arribar a acords amb ningú”. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No