Zona taronja

Ens oposem a la nova 'zona taronja' que vol implementar el govern

Ja l’any passat al mes d’abril, el Partit Demòcrata de Calafell es va oposar a crear noves zones d’aparcament com és la zona taronja. El PDeCAT de Calafell sempre ha defensat la possibilitat d’estudiar l’actual zona blava per millorar l’aparcament de les zones comercials però entenent que Calafell ha de tenir i conservar el màxim d’aparcament gratuït. Per exemple, en el mandat del 2011 al 2015 es van ficar al dia més de 1.000 places d’aparcament creant l’aparcament del Blanquet, l’arranjament dels aparcaments del Mercat Municipal de Calafell, de l’antic Hotel Segur o dels pavellons Jaume Vilamajó i Joan Ortoll. Aquests són els exemples d’una política pensada de cara al fet que l’aparcament no sigui un problema per l’usuari.

Després d’un any, novament el govern de PSC, PP i UAM intenta posar en marxa la mateixa mesura que és clarament recaptatòria i que té intenció de posar en funcionament aquest mes de juny.

Servirà la zona taronja per millorar els problemes d’aparcament? Des del PDeCAT de Calafell creiem que no, ja que la situació de saturació es pot produir 2 o 3 dies però no tota una temporada, i per tant, la mesura és recaptatòria. L’alternativa pel turisme que rebem o pels residents calafellencs que viuen en altres zones del municipi serà anar a una altra part, i molt possiblement fora de Calafell afectant el comerç i a la restauració.

Per tant,  el PDeCAT de Calafell s’oposa novament a aquests tipus de mesures i per aquesta raó ha votat en contra al ple d’aquest mes d’abril.

Des del Partit Demòcrata de Calafell declaren que “no estem d’acord en afegir noves zones d’aparcament de pagament, ja que la mesura és recaptatòria, en la que no només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó que també penalitza als residents, encara que es posin tarificacions diferenciades i sobretot per aquells que tinguin més d’un vehicle”. Al mateix temps, també diuen “L’impacte de diferenciar-nos per fer pagar a la gent que ens ve a visitar, quan a El Vendrell o a Cunit no ho fan, no creiem que sigui positiu pel nostre municipi”. Finalment, denuncien de nou “la falta de diàleg i de consens de l’actual equip de govern en el qual no comuniquen ni volen arribar a acords amb ningú”. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!