Per evitar sobreeiximents

Comencen les obres a la xarxa de clavegueram del torrent de Sant Joan de Vilanova

Aquesta intervenció es completarà amb una segona fase de naturalització de la desembocadura del torrent

Comencen les obres de la primera fase del projecte de millora del torrent de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Comencen les obres de la primera fase del projecte de millora del torrent de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase del projecte de millora de la desembocadura del torrent de Sant Joan. Una actuació, quantificada en 82.000 euros, que contempla la incorporació de sacs pluvials en tres sobreeixidors de la xarxa del clavegueram connectada al torrent de Sant Joan amb l'objectiu de reduir el volum de sòlids que arriben a la platja. A més a més, el projecte també preveu la construcció de dos pous d'extracció d'aigua freàtica que permetrà un flux d'aigua intermitent a la llera del torrent, evitant l'estancament d'aigües i les conseqüents males olors que es generen en aquesta zona.

Hores d'ara s'està realitzant la perforació per a la construcció del primer pou on s'instal·larà la bomba d'extracció d'aigües freàtiques. Aquesta actuació s'executarà en el termini de tres setmanes. Posteriorment es construirà el segon pou a l'altra banda de la llera del torrent i es procedirà a instal·lar una segona bomba d'extracció. Paral·lelament s'actuarà sobre els tres sobreeixidors als quals s'incorporaran sengles sacs pluvials que reduiran els sòlids que a causa de les pluges arriben a la desembocadura del torrent.

Aquesta primera fase a càrrec de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es completarà amb una segona fase, a càrrec de Ports de la Generalitat i quantificada en 109.000 euros, amb l'objectiu de naturalitzar la sortida del torrent cap al mar. El projecte, que també ha estat redactat pels serveis tècnics de l'Ajuntament de VNG, pretén definir el traçat de la llera del torrent de Sant Joan en el tram de sorra, mitjançant el perfilat de la llera per tal d'afavorir la circulació de l'aigua fins a la vora del mar i alhora evitar la dispersió de l'aigua en grans extensions de platja; instal·lar biorolls de fibra de coco als marges de la llera per fixar el seu traçat i evitar que caigui sorra a la llera; vegetar els marges de la llera i els biorrolls per assegurar la seva fixació; instal·lar gabions metàl·lics per evitar l'erosió del tram de sorra; plantar espècies vegetals amb funcions depuradores a la llera i instal·lar captadors de sorra per afavorir la formació de dunes, regenerar l'ecosistema dunar i limitar la quantitat de sorra que pugui arribar a la llera.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!