Descomptes als peatges

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 11-01-2018 11:24 Lectures 2830
Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7 . Ramon Filella

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7 . Ramon Filella

El principi d'acord al que van arribar el passat estiu Genetalitat i Foment per a obligar a desviar els camions de gran tonatge de la N-340 a l'AP-7 en el tram entre Vilafranca del Penedès i Alcanar tenint descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges, no s'ha traduit a la pràctica. La posada en marxa de l'acord no tenia una data concreta, però des del departament de Territori s'havia assenyalat el mes de gener com a més probable per a materialitzar-lo. Fins i tot es va arribar a dir que a partir de l'1 de gener seria una realitat.

De moment, però, la circulació de grans camions per la N-340 entre Vilafranca i les Terres de l'Ebre segueix amb la mateixa intensitat i perillositat que sempre i, degut a l'actual moment polític, no sembla que la mesura es pugui aplicar en un periode de temps breu. L'acord es veia des dels diversos ajuntaments i associacions del territori com un primer pas, que no pas l'últim, per acabar amb la conflictivitat de la N-340.

Els municipis de l'Alt i el Baix Penedès que n'haurien de sortir beneficiats són diversos. Vilafranca, Santa Margarida i Els Monjos, Castellet i la Gornal, L'Arboç, Bellvei i El Vendrell tindrien la possibilitat de veure reduïda la perillositat de la carretera amb la mesura, però, a dia d'avui, tot continua a l'aire a l'espera, en primera instància, de la definició del nou govern de la Generalitat.

L'acord contemplava obligar a desviar els camions a l'AP-7 des de Vilafranca-Sud oferint-los descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges i també preveia que els residents de la zona gaudissin de la gratuïtat total del tram Vilafranca-Alcanar si anaven i tornaven entre aquests dos punts del traçat el mateix dia. Aquesta doble actuació era, només, un primer pas que hauria de tenir continuïtat en el futur amb altres mesures encaminades a la definitiva desaparició dels camions de la N-340. 

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent