Descomptes als peatges

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 11-01-2018 11:24 Lectures 2554
Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7 . Ramon Filella

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7 . Ramon Filella

El principi d'acord al que van arribar el passat estiu Genetalitat i Foment per a obligar a desviar els camions de gran tonatge de la N-340 a l'AP-7 en el tram entre Vilafranca del Penedès i Alcanar tenint descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges, no s'ha traduit a la pràctica. La posada en marxa de l'acord no tenia una data concreta, però des del departament de Territori s'havia assenyalat el mes de gener com a més probable per a materialitzar-lo. Fins i tot es va arribar a dir que a partir de l'1 de gener seria una realitat.

De moment, però, la circulació de grans camions per la N-340 entre Vilafranca i les Terres de l'Ebre segueix amb la mateixa intensitat i perillositat que sempre i, degut a l'actual moment polític, no sembla que la mesura es pugui aplicar en un periode de temps breu. L'acord es veia des dels diversos ajuntaments i associacions del territori com un primer pas, que no pas l'últim, per acabar amb la conflictivitat de la N-340.

Els municipis de l'Alt i el Baix Penedès que n'haurien de sortir beneficiats són diversos. Vilafranca, Santa Margarida i Els Monjos, Castellet i la Gornal, L'Arboç, Bellvei i El Vendrell tindrien la possibilitat de veure reduïda la perillositat de la carretera amb la mesura, però, a dia d'avui, tot continua a l'aire a l'espera, en primera instància, de la definició del nou govern de la Generalitat.

L'acord contemplava obligar a desviar els camions a l'AP-7 des de Vilafranca-Sud oferint-los descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges i també preveia que els residents de la zona gaudissin de la gratuïtat total del tram Vilafranca-Alcanar si anaven i tornaven entre aquests dos punts del traçat el mateix dia. Aquesta doble actuació era, només, un primer pas que hauria de tenir continuïtat en el futur amb altres mesures encaminades a la definitiva desaparició dels camions de la N-340. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No