Prou morts!

El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell

L'Arboç ha recordat aquest migdia les tres víctimes, veïnes del municipi, amb una concentració de rebuig al darrer accident mortal i per exigir solucions

Els alcaldes del Pacte de Berà remetran una carta a Foment per exigir el desviament immediat dels camions de l'N-340

Redacció/ ACN L'Arboç 05-02-2018 16:33 Lectures 1991
El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell. Carles Castro

El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell. Carles Castro

El Penedès reclama aquest migdia solucions per a la N-340 després de l'accident de trànsit que aquest diumenge a la tarda ha acabat amb la vida de tres membres d'una mateixa família al Vendrell. Filla, pare i àvia, veïns de l'Arboç, van morir ahir en un xoc frontal contra un tràiler, que va perdre el control del vehicle a Coma-ruga. Hi ha tres persones més ferides de diversa consideració.

Aquest dilluns al migdia, l’Ajuntament de L’Arboç, amb el suport de tots els grups municipals i els alcaldes dels municipis firmants del pacte de Berà, han fet 3 minuts de silenci en record de les tres víctimes mortals. La intensa pluja no ha frenat la solidaritat del municipi i de la resta de la comarca amb les víctimes mortal, les ferides i per exigir solucions a la N-340.

Indignació a la demarcació perquè tres víctimes més se sumen al negre balanç amb què es pressiona al Ministeri de Foment perquè apliqui les solucions pactades amb Territori per desviar el trànsit de camions de l'N-340 a l'AP-7. Els alcaldes del Pacte de Berà han signat, aquest dilluns, una carta que remetran al govern espanyol exigint d'immediat l'aplicació d'un acord que s'havia d'haver aplicat a principis d'any. Els alcaldes s'han concentrat, amb més d'un centenar de persones, a l'Ajuntament de l'Arboç on s'han fet tres minuts de silenci per les dues dones i l'home que van perdre la vida, aquest diumenge, en un xoc frontal amb un camió. El municipi, on les víctimes eren molt conegudes, ha decretat tres dies de dol. Des de les Terres de l'Ebre, alcaldes se sumen a la petició a Foment però, com el moviment veïnal, van més enllà amb la reclamació de la gratuïtat total de l'AP-7, el desdoblament de l'N-340 i el tercer carril de l'AP-7.

Emocionat, i entre llàgrimes, l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha transmès la tristesa que comparteixen tots les veïns del municipi per haver de lamentar la mort de tres veïns amb la "indignació" de pensar que s'hauria pogut evitar. "Este tristos. L'Arboç està tocat", ha apuntat Sans. El consistori ha decretat tres dies de dol i ja s'ha anunciat una moció, que es pactarà amb tots els grups municipals, per exigir al Ministeri de Foment l'aplicació de la mesura per desviar els camions de l'N-340 però també per reclamar una reunió urgent on tornar a posar sobre la taula la petició del municipi perquè es desviï la carretera nacional i deixi de travessar el poble.

Per la seva banda, l'alcalde del Vendrell i portaveu dels alcaldes del Pacte de Berà, Martí Carnicer, ha explicat que remetran d'immediat una carta al Ministeri per "exigir solucions" i també explicacions sobre la tardança en l'aplicació d'un acord que ja tenia el vistiplau de totes les parts perquè s'apliqués l'1 de gener. "El més lamentable de la situació viscuda és que estem parlant d'un problema que tenia solució i acord, i que la demora en la seva aplicació és la que ha provocat l'accident", ha criticat Carnicer. "L'actuació s'ha de fer ràpida i sense massa dificultats perquè estava tot apunt i només calia superar alguna trava administrativa però els mecanismes de l'Estat i la Generalitat han d'estar preparats per superar aquestes raves i aplicar l'acord de manera immediata i ràpida", ha afegit.

També la presidenta del Consell Comarcal Baix Penedès, Eva Serramià, ha qüestionat que un acord "que estava tancat" es retardi amb "excuses" sobre la falta d'informes mentre tres persones més de la comarca han perdut la vida a l'N-340. "No entenem que un govern que rescata autopistes per on no passa ningú, no sigui capaç d'aplicar una mesura acordada i a punt d'implementar-se. Estem molt indignats, dolguts i tristos i reclamem aquesta solució immediata per deixar de tenir víctimes", ha defensat Serramià.

Mateix suport des de l'Ebre

A les Terres de l'Ebre els alcaldes també han demanat celeritat per al desviament bonificat dels camions, una mesura que accepten com a "provisional" per descongestionar i descol·lapsar la via, però han insistit en què la solució definitiva als problemes de l'N-340 passa per "la gratuïtat total de l'AP-7". Com ha apuntat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, aquesta fórmula aplicada a l'N-II de Girona s'ha acceptat "com a pas intermedi" per una "via sobresaturada que no respon a les necessitats reals dels trànsit que hi passa". Per a Tomàs, resulta "de ciència-ficció" que l'estat espanyol no implementi la mesura com s'havia pactat mentre "continua morint gent a les carreteres del Camp de Tarragona i l'Ebre". "L'Estat segueix apostant per salvar les concessionàries i posa els seus interessos per davant dels dels administrats", ha criticat.

També el portaveu de la plataforma veïnal 'Prou! AP-7 gratuïta ja!', Llorenç Navarro, ha demanat que els batlles deixin de reclamar "mínims" i vagin "a màxims" i que es reclami l'aixecament de peatges per a tothom. Navarro ha insistit que les mesures que proposa Foment no serviran sense un tercer carril de l'AP-7, necessari per assumir el trànsit que hi haurà amb el desviament de camions.

Des del moviment veïnal tampoc renuncien al desdoblament de la 340 amb el qual defensen que es podrien evitar els xocs frontals, que acostumen a ser mortals. "Quan algú envaeix el teu carril, com només en tens un, no tens salvació, la mort és pràcticament segura. El 80% dels morts són per xocs frontals evitables amb una via de més d'un carril", ha defensat el portaveu. Des del moviment veïnal han lamentat la mort de tres persones més a la carretera. "Aquestes morts no són una xifra més, ens fan molt mal i insistim en què l'AP-7 ja hauria de ser gratuïta com ho és en altres punts de l'Estat", ha defensat Navarro. 

El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell El Penedès reclama solucions per a la N-340 després de l'accident amb tres víctimes mortals al Vendrell
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No