Enderroc

El desballestament de la central tèrmica de Foix, a vista de dron (VÍDEO)

És previst que aquestes tasquen finalitzin després de l’estiu

El desballestament de la central tèrmica de Foix, a vista de dron. Endesa

El desballestament de la central tèrmica de Foix, a vista de dron. Endesa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els treballs d’enderroc de la infraestructura continuen a bon ritme, i ara s’ha començat a desmuntar la xemeneia, de 170 metres d’alçada. En una primera fase s’enderroca, de forma mecànica, l’estructura interior, fabricada amb maons, per procedir amb l’exterior, de formigó. És previst que aquestes tasquen finalitzin després de l’estiu. De moment, ja ha quedat totalment desconnectada del cos de la central, que segueix, en paral·lel, el seu propi procés de desmantellament.

Desmantellament de la xemeneia, dins la primera fase de demolició

Els treballs de demolició de la central tèrmica van començar el dia 28 de març de l’any passat, de forma gradual, ordenada i segura. En una primera fase s’estan enderrocant totes les estructures sobre la cota 0 del terreny de la central tèrmica: l’edifici industrial (la nau de turbines, el centre de control, la caldera i la xemeneia) i les instal·lacions associades (edifici d’oficines, menjador, naus, tallers, magatzems i els dipòsits de fuel que hi ha al costat de la subestació de Foix, a la zona de Mas Xinxola).

En aquest sentit, els treballs d’enderroc d’un dels elements singulars de la instal·lació, la xemeneia de 170 metres d’alçada, han començat aquest mes de gener, i és previst que finalitzin passat l’estiu. En una primera fase, es desmunta la xemeneia interior –fabricada de maons-  per, acte seguit, procedir amb l’exterior, la de formigó, que és la visible. Aquesta estructura ja ha quedat totalment desconnectada del cos de la central, que segueix, en paral·lel, el seu propi procés de desmantellament.

En una segona fase es preveu la demolició de les estructures enterrades i la casa de bombes. Simultàniament a les tasques de desballestament es procedirà a la remediació del sòl amb una tècnica que retornarà el terreny a les seves condicions inicials, sense rastre de l’activitat industrial que durant 34 anys s’ha dut a terme en aquest emplaçament. Totes tres operacions es realitzaran d’acord amb un Pla de Vigilància Ambiental amb l’objectiu de garantir la gestió correcta dels residus originats, així com les mesures de prevenció necessàries per minimitzar l’impacte ambiental de l’obra. En total, les obres tenen un pressupost superior als 4,7 MEUR.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local