Bus a la carta

La Bisbal del Penedès tindrà un servei de bus a demanda sense horaris ni parades fixes

El projecte l'impulsa l'empresa Tunnll i funcionarà en període de proves a partir del juliol

La Bisbal del Penedès tindrà un servei de bus a demanda sense horaris ni parades fixes. Ajt La Bisbal del Penedès

La Bisbal del Penedès tindrà un servei de bus a demanda sense horaris ni parades fixes. Ajt La Bisbal del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès posarà en marxa una prova pilot d'un nou servei de bus a demanda, el qual no tindrà horaris ni parades fixes i els usuaris el podran sol•licitar a través d'una app. Els veïns hauran de demanar el servei a través del telèfon mòbil o tauleta, que permetrà localitzar on és la persona i se li indicarà a quin punt més proper s'haurà d'adreçar per pujar al bus, alhora que també fixarà l'estona aproximada d'espera. Segons l'Ajuntament, el temps màxim d'espera serà de 45 minuts i el servei funcionarà fins les 20h, allargant l'horari actual, que finalitza a les 16h. La prova pilot, impulsada per l'empresa Tunnll, és pionera a l'estat espanyol començarà a funcionar el proper mes de juliol.

Amb el nou servei, l'Ajuntament de la Bisbal vol evitar els desplaçaments innecessaris que ara fa el bus urbà i estalviar emissions de CO2, segons ha destacat l'alcaldessa Agnès Ferré aquest dijous. La previsió és arribar a tots els barris i nuclis on ara no arriba el transport públic, de manera que hi haurà dos autobusos que oferiran el transport a demanda arreu del municipi.

Dins el nou servei, també es vol oferir als comerços de la Bisbal la possibilitat de bonificar el tiquet de bus a aquells veïns que hagin utilitzat el transport públic per anar fins la seva botiga. La intenció és replicar el sistema que s'utilitza en altres municipis, en què els establiments regalen als clients tiquets per pagar l'aparcament del cotxe.

Des de l'empresa Tunnll han remarcat que el nou servei es basarà en l'ús d'una app instal•lada a dispositius telefònics o tauletes, si bé ha matisat que a les persones d'edat avançada o que no dominin els dispositius electrònics se'ls permetrà sol•licitar el servei a través d'una centraleta telefònica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local