No ens barreu el pas

Unió de Pagesos reclama que els tractors puguin circular per la C-15 entre Puigdàlber i Igualada del juny a l’octubre

Denuncien que les vies alternatives a l’Eix Diagonal passen per dins dels nuclis urbans dels municipis, i això també suposa un augment del trànsit en aquestes zones

Redacció Puigdàlber 03-05-2018 16:37 Lectures 2566

Com els anys anteriors, Unió de Pagesos ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que també enguany els tractors puguin circular per la C-15 entre l’1 de juny i el 20 d’octubre, coincidint amb la collita de cereal i la verema, entre el tram de Puigdàlber (Alt Penedès) a Igualada (Anoia).

El sindicat recorda que la prohibició de circular tractors i altres vehicles lents per aquest tram implica un augment considerable de temps en el trajecte, a més de l’increment de costos per la ineficiència en el desplaçament, el que contribueix a entorpir l’activitat agrària. A la vegada, comporta un augment del perill per a la circulació, ja que en molts casos els tractors han de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat, el que fa incrementar els riscos tant per a la pagesia com per a la resta de vehicles que hi circulen.

D’altra banda, les vies alternatives a l’Eix Diagonal passen per dins dels nuclis urbans dels municipis, i això també suposa un augment del trànsit en aquestes zones.

El sindicat fa aquesta demanda en el marc de la campanya No ens barreu el pas, iniciada fa cinc anys per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures que no disposen de vials de servei o traçats alternatius viables per a la circulació de maquinària agrària.

Tot i haver aconseguit les autoritzacions els anys anteriors, el sindicat insisteix a demanar que es permeti circular indefinidament els tractors per l’Eix Diagonal (C-15 i C-37).

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No