Transhumància

Els cavalls que han passat l'hivern a Olivella s'acomiaden aquest divendres del parc del Garraf

Les dues manades sortiran dissabte de tornada cap al Pirineu, on pasturaran durant l’estiu

Redacció Olivella 15-05-2018 9:34 Lectures 2451
Els cavalls que han passat l'hivern a Olivella s'acomiaden aquest divendres del parc del Garraf. Ajuntament d'Olivella

Els cavalls que han passat l'hivern a Olivella s'acomiaden aquest divendres del parc del Garraf. Ajuntament d'Olivella

El proper divendres 18 de maig a partir de les 18h se celebrarà una festa de comiat pels cavalls que han passat l’hivern al municipi.

Aquest dia s’anirà a buscar les dues manades al Parc per agrupar-les per sortir el matí següent de Transhumància de tornada al Pirineu, on pasturaran durant l’estiu. A les 18h se sortirà des del casc antic d’Olivella i s’anirà a visitar als cavalls. Després de passar una estona amb ells es tornarà al poble on l’Ajuntament d’Olivella i la Fundació Miranda oferiran un  picapica amb música.

Dissabte 19, les dues manades de cavalls sortiran del Parc del Garraf. Seran nou dies a peu i a cavall, per l’històric Camí Ramader de Marina, que aquests cavalls i els voluntaris que els acompanyen, han tornat a la vida.

La ruta serà amb parada a Montserrat i a Avinyó per aprofitament de pastures i millora del territori. L’arribada al Pla de l’Orri, seu de la Fundació Miranda serà pels voltant del 10 de juny.

El 18 de maig serà un dia especial per celebrar l’èxit del Projecte Cavalls de Marina de la Fundació en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, i amb el suport de Garraf Coopera. Enguany, amb molt d’esforç, s’ha obert una opció molt interessant per al benestar dels cavalls, les persones i la terra de novembre a maig, que s’espera es pugui repetir l’any que ve.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No