Reciclatge

Vilafranca guanya el concurs El Contenidor d’Or de reciclatge de vidre

Els 20.000€ de premi es destinaran a l’ampliació de l’alberg de Càritas, que dona servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió

Redacció Vilafranca del Penedès 16-05-2018 15:05 Lectures 2046
Vilafranca guanya el concurs El Contenidor d’Or de reciclatge de vidre. EIX

Vilafranca guanya el concurs El Contenidor d’Or de reciclatge de vidre. EIX

Vilafranca del Penedès es proclama guanyadora global del concurs El Contenidor d’Or, organitzat per Ecovidrio amb l’objectiu de promoure el reciclatge de vidre. A més de Vilafranca, hi participaven les poblacions de Rubí, Granollers, Girona, Badalona, Viladecans, Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Lleida, El Prat de Llobregat i Vilanova i la Geltrú. El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre de 2017 i el concurs s’ha allargat fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquests mesos s’han anat mesurant els residus de vidre que s’han reciclat als municipis participants i s’han comparat amb els reciclats durant el mateix període de l’any anterior. Això ha servit per proclamar el guanyador de cada mes i el gran guanyador final.

Vilafranca ha augmentat la taxa en un 24,73 %

La participació en el concurs ha permès a les ciutats que han competit reforçar el seu compromís amb el medi ambient i aconseguir incrementar la quantitat de residus d’envasos de vidre que es reciclen per habitant. La majoria dels municipis participants han tingut un percentatge de diferència positiu; només tres l’han tingut negatiu, la qual cosa significa que cada habitant ha reciclat menys quilos de vidre que durant el mateix període de l’any passat. Aquests quatre municipis són Lleida, el Prat de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

Durant els sis mesos de concurs, Vilafranca ha augmentat la taxa en un 24,73% respecte als mateixos sis mesos de l’any anterior, i això converteix la ciutat en la gran guanyadora final. El premi per la victòria serà l’ampliació de l’alberg de Càritas, que dona servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió. A més, al municipi s’organitzarà una festa oberta a tothom amb activitats i tallers per a tota la família.

Beneficis del reciclatge de vidre

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint així nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics. Amb un gest tan senzill com separar els residus d’envasos de vidre i llençar-los al contenidor verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya des de 1998. Aquesta companyia gestiona íntegrament la cadena de reciclatge portant a terme tant la recollida selectiva, el transport, el tractament i la posterior comercialització dels residus d’envasos de vidre com les iniciatives de sensibilització ciutadana.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent