Platja natural

Finalitzen els treballs de millora i naturalització de la platja del Far de Vilanova

La intervenció de Costes ha convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i la platja passa de semiurbana a natural

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-05-2018 18:34 Lectures 3340
Finalitza els treballs de millora i naturalització de la platja del Far de Vilanova. Consorci dels Colls

Finalitza els treballs de millora i naturalització de la platja del Far de Vilanova. Consorci dels Colls

Les obres de naturalització de la platja del Far ja han finalitzat. Fa setmanes que la ciutadania ja hi passeja i en gaudeix i actualment s'estan enllestint detalls com la senyalització i els accessos. Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha intervingut complementant el projecte amb l'obra civil necessària per habilitar l'enllumenat públic, l'accés del bus llançadora que durant l'estiu connectarà aqueta platja amb l'aparcament gratuït de la ronda Europa 39 o l'ampliació de la vorera que travessa el pont sobre el torrent de la Pastera entre d'altres actuacions. 

La nova platja del Far ha evidenciat la necessitat d'incorporar canvis en la mobilitat de la façana marítima. Els més destacats són la creació d'un aparcament gratuït amb capacitat per a fins a 700 vehicles a la ronda Europa connectat amb la platja del Far i a la façana marítima mitjançant un servei de bus gratuït; la creació d'una àrea verda exclusiva per a residents del barri de Mar, la creació de noves places de zona blava i un nou tram de carril bici i un aparcament per a bicicletes al parc de Ribes Roges per afavorir l'ús d'aquest mitjà de transport entre la ciutadania de VNG a l'hora d'accedir a la platja i a la façana marítima.

Treballs de senyalització viària

A partir d'aquesta setmana s'estan duent a termes els treballs de pintura i senyalització horitzontal del camí per a vianants, totalment accessible que sortirà de l'aparcament de la ronda Europa i arribarà fins a la façana marítima. Aquest camí de 1,3 km estarà indicat i podrà ser utilitzat pels vianants, essent totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, durant l'estiu es posarà en funcionament un servei d'autobús gratuït que connectarà l'aparcament amb la platja del Far i a la inversa i l'aparcament amb la façana marítima. 

Finalitza els treballs de millora i naturalització de la platja del Far de Vilanova
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No