Pla inuncat

Caos al Penedès i Garraf per l'intens aiguat de les darreres hores (VÍDEO)

Els Bombers reben una trentena d'avisos per acumulació d'aigua a Calafell i Sitges a primera hora del matí

Protecció Civil avisa que les tempestes podran acumular 70 litres al litoral fins a primera hora de la tarda

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 06-06-2018 12:38 Lectures 7296

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest dimecres al matí una trentena d'avisos per acumulació d'aigua a Calafell i Sitges. Per localitats, a Calafell han estat 12 avisos principalment per l'aigua caiguda a la via pública a primera hora, tot i que cap cas ha estat greu. A més, ha cremat un arbre al carrer d'Albània i un llamp hauria causat un petit incendi en un solar d'Edèn Parc, al Vendrell. Pel que fa a Sitges, entre dos quarts de nou i de deu del matí, els bombers han rebut quinze avisos per inundacions, majoritàriament en plantes baixes. Posteriorment, els ruixats han començat a descarregar amb força al Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme i posteriorment està previst que ho faci al Penedès, Garraf i Vallès, segons Protecció Civil, que ha activat la prealerta de l'inuncat.

L'aiguat d'aquest matí a la capital del Garraf ha obligat la policia local de Vilanova a tallar la ronda Europa per la inundació de la via. Segons informa la policia, s'ha desbordat el torrent i s'ha hagut de tallar la ronda a l'alçada del pont de la via del tren. La policia recomana optar per itineraris alternatius per accedir o sortir del barri de Mar pels carrers de Magdalena Miró i Josep Coroleu i respectar la senyalització excepcional.

Concretament a Sitges, s’han acumulat des de quarts de dues de la matinada fins al voltant de les dotze del migdia 49,5 litres per metre quadrat, fet que ha provocat múltiples inundacions a baixos, filtracions d’aigua en diversos edificis i talls de carreteres. L’episodi de pluja més intens s’ha registrat entre les 6 i les 8 del matí.

A l’avinguda Figueres, a l’altura del pont de Can Pei, la Policia Local i els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar una persona que no podia sortir de l’interior del seu vehicle per la gran acumulació d’aigua que s’ha generat a la zona. La Policia també ha hagut de rescatar a dues persones que s’han quedat atrapades a un dels ascensors de l’avinguda de les Flors i Hort Gran.

La Policia Local ha tallat els carrers Rafael Llopart, Santiago Rusiñol, Avinguda Sofia amb carrer de Sant Crispí, passeig de la Ribera amb Bassa Rodona, avinguda Navarra, a més de la carretera d’accés al golf de Terramar. A dos quarts de deu del matí s’ha restablert la circulació als carrers Santiago Rusiñol i Rafael Llopart. En el cas del carrer Bassa Rodona encara no s’ha pogut obrir el trànsit ja que s’han mogut contenidors i elements de la via pública.

A l’escola Miquel Utrillo, s’han suspès les classes, tot i que el centre està obert. Entre les 08.30h i les 11.30 h els Bombers han rebut una trentena d’avisos per inundacions a Sitges per acumulació d'aigua a la via pública i a baixos.

La Policia Local demana extremar les precaucions davant el risc encara de fortes pluges. La brigada municipal i cossos d’emergència treballen intensament per retornar el més aviat possible a la normalitat.

Protecció Civil ha avisat que es poden tornar a registrar quantitats importants de pluja en indrets del litoral fins a primera hora de la tarda. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha apuntat que els més de 40 litres que han caigut aquest matí en indrets del Garraf i el Baix Penedès es poden convertir en 60-70 litres fins a primera hora de la tarda en zones del litoral sobretot des del Tarragonès i fins al Baix Llobregat. De cara a la tarda, aquestes tempestes es desplaçaran amb menys intensitat cap al nord-est. Aquest matí, els aiguats han convertit els carrers de Sitges en rieres després que en aquesta localitat hi han caigut 45 litres en poc més de mitja hora. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes al litoral i també al prelitoral al llarg d'aquest dimarts.

Caos al Penedès i Garraf per l'intens aiguat de les darreres hores. Isabel Masdeu Caos al Penedès i Garraf per l'intens aiguat de les darreres hores Caos al Penedès i Garraf per l'intens aiguat de les darreres hores Sitges registra diverses incidències destacades per la pluja Sitges registra diverses incidències destacades per la pluja Caos al Penedès i Garraf per l'intens aiguat de les darreres hores
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres