Estiu 2018

La primera onada de calor de l'estiu pot deixar temperatures superiors als 40 graus a l'interior

El termòmetre començarà a pujar al cap de setmana i l'episodi s'allargarà fins dijous que ve

ACN Vilanova i la Geltrú 04-07-2018 15:52 Lectures 2283
Un home combat la calor bevent una mica d'aigua en una font situada a la Plaça Catalunya de Girona. ACN

Un home combat la calor bevent una mica d'aigua en una font situada a la Plaça Catalunya de Girona. ACN

La primera onada de calor de l'estiu pot deixar valors màxims d'entre 35 i 40 graus a l'interior, localment per sobre, i d'entre 30 i 35 graus al litoral a principis de la setmana que ve, segons ha informat aquest dimecres el Servei Meteorològic de Catalunya. Els models meteorològics indiquen una forta pujada de la temperatura a Catalunya entre dilluns 9 i dijous 12 de juliol. La causa serà l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que s'aproparà a Catalunya procedent del nord d'Àfrica i abraçarà bona part de la Península Ibèrica. A partir del proper dissabte s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre a mitjans de la setmana vinent.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dijous 12 de juliol s’iniciaria un descens i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l’any.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres