Consell comarcal

Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf

Aquestes subvencions de l’Agència de l’Habitatge Catalunya tenen la finalitat de facilitar l'accés a un habitatge a persones en risc d'exclusió social

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-07-2018 12:10 Lectures 1719
Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf. CC Garraf

Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf. CC Garraf

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ha rebut 964 sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer, durant la darrera convocatòria finalitzada el passat mes de juny. Aquesta xifra representa un augment de sol·licituds del 3,5 %, en relació a l’any 2017.

De les sol·licituds rebudes, el 33% correspon a Vilanova i la Geltrú, el 37% a Sant Pere de Ribes, el 15% a Sitges, el 14% a Cubelles, el 0,5 % a Canyelles i el 0,5 % a Olivella.

Aquests ajuts estan adreçats a persones titulars d’un contracte, del seu domicili habitual, amb un import màxim de 600 €, per la demarcació de Barcelona i 900 €, en cas de famílies nombroses. L'import de l’ajut és del 40% de valor del lloguer anual, amb un màxim de 2.400 € per any i per habitatge.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya vol facilitar, a través d’aquests ajuts, l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones en risc d'exclusió social.

És previst que la valoració de les sol·licituds i l’aprovació dels ajuts estigui finalitzada a l’inici del mes d’octubre. Per a les persones que signin un contracte de lloguer a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, la convocatòria romandrà oberta fins al 31 d’octubre d’aquest any.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent