Consell comarcal

Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf

Aquestes subvencions de l’Agència de l’Habitatge Catalunya tenen la finalitat de facilitar l'accés a un habitatge a persones en risc d'exclusió social

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-07-2018 12:10 Lectures 2006
Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf. CC Garraf

Es presenten prop de mil sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer al Garraf. CC Garraf

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ha rebut 964 sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer, durant la darrera convocatòria finalitzada el passat mes de juny. Aquesta xifra representa un augment de sol·licituds del 3,5 %, en relació a l’any 2017.

De les sol·licituds rebudes, el 33% correspon a Vilanova i la Geltrú, el 37% a Sant Pere de Ribes, el 15% a Sitges, el 14% a Cubelles, el 0,5 % a Canyelles i el 0,5 % a Olivella.

Aquests ajuts estan adreçats a persones titulars d’un contracte, del seu domicili habitual, amb un import màxim de 600 €, per la demarcació de Barcelona i 900 €, en cas de famílies nombroses. L'import de l’ajut és del 40% de valor del lloguer anual, amb un màxim de 2.400 € per any i per habitatge.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya vol facilitar, a través d’aquests ajuts, l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones en risc d'exclusió social.

És previst que la valoració de les sol·licituds i l’aprovació dels ajuts estigui finalitzada a l’inici del mes d’octubre. Per a les persones que signin un contracte de lloguer a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, la convocatòria romandrà oberta fins al 31 d’octubre d’aquest any.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No