Canvi de temps

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori

Les precipitacions previstes per aquesta tarda i nit poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts

Redacció Vilafranca del Penedès 23-08-2018 15:21 Lectures 5744
Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Protecció Civil ha posat aquest matí en prealerta el pla INUNCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que des d'aquest migdia i fins a la nit hi hagi xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Les precipitacions poden afectar qualsevol punt de Catalunya, excepte el litoral i la Val d'Aran, però la probabilitat més elevada se situa al prelitoral, prepirineu i Pirineu al llarg de la tarda. Les precipitacions poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts.

Un cop comencin les pluges, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament