Canvi de temps

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori

Les precipitacions previstes per aquesta tarda i nit poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts

Redacció Vilafranca del Penedès 23-08-2018 15:21 Lectures 5786
Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Protecció Civil ha posat aquest matí en prealerta el pla INUNCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que des d'aquest migdia i fins a la nit hi hagi xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Les precipitacions poden afectar qualsevol punt de Catalunya, excepte el litoral i la Val d'Aran, però la probabilitat més elevada se situa al prelitoral, prepirineu i Pirineu al llarg de la tarda. Les precipitacions poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts.

Un cop comencin les pluges, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres