Canvi de temps

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori

Les precipitacions previstes per aquesta tarda i nit poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts

Redacció Vilafranca del Penedès 23-08-2018 15:21 Lectures 5708
Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Prealerta per la previsió de xàfecs acompanyats de tempesta i calamarsa arreu del territori. EIX

Protecció Civil ha posat aquest matí en prealerta el pla INUNCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que des d'aquest migdia i fins a la nit hi hagi xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Les precipitacions poden afectar qualsevol punt de Catalunya, excepte el litoral i la Val d'Aran, però la probabilitat més elevada se situa al prelitoral, prepirineu i Pirineu al llarg de la tarda. Les precipitacions poden donar intensitats que superin els 20mm en 30 minuts.

Un cop comencin les pluges, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres