Quart Cinturó

La Plataforma Pro Vegueria Penedès demana que el Pla d’infraestructures del Baix Llobregat nord no impacti al seu territori

L’entitat reclama que el Quart Cinturó no es perllongui cap al sud i que es revisi el sistema de flux de mercaderies per ferrocarril

ACN Vilafranca del Penedès 12-09-2018 17:18 Lectures 2640
Imatge de l'entrada al túnel d'Olesa de la B-40 el 20 de juny de 2017. ACN

Imatge de l'entrada al túnel d'Olesa de la B-40 el 20 de juny de 2017. ACN

La Plataforma Pro Vegueria Penedès (PVP) ha presentat diverses al•legacions al Pla director urbanístic d’infraestructures (PDUI) de la ròtula Martorell-Abrera, amb el qual la Generalitat està definint el desenvolupament del Baix Llobregat nord. L’objectiu de l’entitat és que el nou pla d’infraestructures no impacti al Penedès, especialment en referència a projectes com el del Quart Cinturó, pel qual asseguren que hi ha una proposta per perllongar-lo cap al sud creuant Sant Llorenç d’Hortons i Sant Sadurní d’Anoia. Aprofitant l’exposició pública del PDUI, la Plataforma penedesenca també reclama a la Generalitat que revisi el sistema del flux de mercaderies per a descongestionar l’eix Castellbisbal-Tarragona.

La PVP sosté que l’autovia B-40, coneguda com a Quart Cinturó, “serviria per a què milions de vehicles tan sols utilitzessin el Penedès per passar de nord a sud del país”, de manera que considera que és una via “redundant respecte l’AP-7”, motiu pel qual reclama l’aturada del tram sud d’aquesta obra.

Respecte el sistema ferroviari, la Plataforma demana al Govern que busqui una alterativa per a agilitzar el trànsit de mercaderies entre Barcelona i Tarragona, assegurant que està “molt saturat”. En aquest sentit, apunta que és un “greu error” proposar que la circulació es concentri en el corredor ferroviari de Castellbisbal, i plantegen la possibilitat de crear una variant que transcorri per l’Anoia.

Finalment, la PVP insta la Generalitat a preveure una plataforma intermodal per a les connexions entre el tren i les carreteres principals a l’altura de la ròtula Martorell-Abrera, convidant les institucions i agents socials penedesencs a donar-hi suport per tal de “millorar la capil•laritat interior i potenciar l’accessibilitat externa del Penedès”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres