Quart Cinturó

La Generalitat es compromet a preservar els terrenys de més valor agrícola del Penedès amb el futur Pla Territorial

El Departament de Territori garanteix que la planificació inclourà diverses alternatives de traçat del Quart Cinturó

ACN Vilafranca del Penedès 10-10-2018 17:18 Lectures 2673
Imatge de l'entrada al túnel d'Olesa de la B-40 el 20 de juny de 2017. ACN

Imatge de l'entrada al túnel d'Olesa de la B-40 el 20 de juny de 2017. ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a preservar els terrenys de més valor agrícola del Penedès a través del futur Pla Territorial Parcial (PTP), del qual se n’està redactant l’avanç. El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ho ha anunciat en una visita a l’Alt Penedès, assegurant que la Generalitat crearà un sistema que permeti classificar, per primera vegada, els sols agrícoles segons el valor. Serra ha volgut tranquil•litzar així la Plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola, creada per agents socials i econòmics per preservar el paisatge penedesenc. Un dels projectes que ha aixecat més recel fins ara és el Quart Cinturó, si bé Serra ha garantit que es redactaran alternatives de traçat per negociar amb el Ministeri de Foment.

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcalde de Vilafranca i delegat de la vegueria Penedès, Pere Regull, i amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, als quals ha garantit que el futur Pla Territorial Parcial inclourà el “factor paisatge” en tots els aspectes.

Pel que fa a la B-40, coneguda com el Quart Cinturó, Serra ha insistit que l’avanç del PTP recollirà diverses alternatives a la proposta actual, que travessa una carena de Sant Llorenç d’Hortons i Sant Sadurní d’Anoia. Amb tot, el secretari també ha recordat que l’última paraula la tindrà Foment.

Segons el Departament de Territori, la redacció de l’avanç es troba a la fase final i la previsió és impulsar un procés de participació ciutadana quan aquest document preliminar estigui enllestit. La intenció és convocar reunions obertes per incloure les propostes sobre la B-40 i altres qüestions a l’avantprojecte del Pla Territorial, que posteriorment també se sotmetrà a valoració ciutadana de cara a la redacció definitiva del document.

Vuit anys des del reconeixement de l’àmbit funcional

La Generalitat fa quatre anys que treballa en l’avanç d’aquest Pla Territorial Parcial, un document que ha de fixar com ha de ser fins el 2031 el desenvolupament de l’àmbit de planificació Penedès. Es tracta d’una divisió territorial aprovada el 2010, moment que es va considerar el pas previ al reconeixement del Penedès com a vegueria.

El document que s’està redactant ara engloba les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i la majoria de municipis de l’Anoia, aglutinant així un territori que abans es planificava des dels plans territorials parcials de l’Àmbit Metropolità, Camp de Tarragona i Comarques Centrals.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No