Xarxa ferroviària

Destinaran 9.700 milions als serveis de Rodalies, Mitja Distància i Avant els propers 10 anys

L'executiu espanyol pretén recuperar la fiabilitat i puntualitat del servei i captar nous usuaris

ACN Barcelona 14-12-2018 20:15 Lectures 2821

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat aquest divendres destinar 9.700 milions d'euros al serveis de Rodalies, Mitja Distància i Avant els propers 10 anys. El contracte amb Renfe és ampliable a 5 anys més. Els diners serviran per compensar el dèficit de l'explotació, segons ha indicat el Ministeri de Foment, i per abordar les inversions "necessàries" en trens i renovació d'estacions. L'executiu encapçalat per Pedro Sánchez ha optat per un termini "ampli" que "garanteix l'estabilitat" en la prestació d'uns serveis "essencials" per a la cohesió territorial i la mobilitat de la ciutadania. Uns serveis que, segons les xifres de Foment, són utilitzats per 322 milions de persones cada any.

Des del govern de Pedro Sánchez s'indica que l'aposta "decidida" per la millora dels serveis de Rodalies té l'objectiu de "recuperar la fiabilitat i puntualitat" del servei i captar nous usuaris.

Per aconseguir-ho, el contracte també estableix uns compromisos "estrictes" de puntualitat, fiabilitat i qualitat, així com un assegurament "rigorós" de l'eficiència en la prestació del servei i en l'ús dels fons públics.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No