Diari Oficial

Nova convocatòria per instar a canviar les balises lluminoses dels parcs eòlics de l'Anoia

El Govern torna a oferir subvencions al 2019 perquè se substitueixin les llums roges fixes i les blanques intermitents

ACN Igualada 27-12-2018 22:56 Lectures 2430
Nova convocatòria per instar a canviar les balises lluminoses dels parcs eòlics de l'Anoia. ACN

Nova convocatòria per instar a canviar les balises lluminoses dels parcs eòlics de l'Anoia. ACN

El Govern ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), aquest dijous, la tercera i última convocatòria de subvencions per substituir les balises lluminoses dels parcs eòlics que causen contaminació lumínica i molèsties. El Departament de Territori i Sostenibilitat està tancant la tramitació de les subvencions d'enguany a set parcs eòlics de les comarques de les Garrigues, la Ribera d'Ebre, el Segrià i la Terra Alta, per un import total de 111.307 euros. Els ajuts han servit per canviar 76 balises de llum roja fixa en aerogeneradors i senyalitzar-los per garantir la seguretat aèria. Queden ara una vintena de balises més a l'Anoia i la Terra Alta que cal canviar i la Generalitat insta les instal·lacions a acollir-se a la nova convocatòria.

La llum blanca intermitent a les balises dels molinets eòlics té un impacte significatiu sobre el medi nocturn i genera molèsties a l'entorn. La llum vermella intermitent, en comparació amb la blanca intermitent, disminueix l'impacte sobre les condicions naturals de les hores nocturnes en benefici de la fauna, la flora i els ecosistemes en general, i també minimitza les molèsties i els perjudicis.

En el cas d'instal·lacions que causen molèsties o perjudicis per l'alta densitat d'aerogeneradors senyalitzats i la proximitat a nuclis habitats, la normativa catalana de prevenció de la contaminació lumínica preveu que se'ls pugui requerir l'aplicació de les mesures de correcció necessàries. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres