Bus urbà

El Servei de Transport a Demanda de Sant Pere de Ribes començarà a funcionar el 7 de gener

El servei connectarà les urbanitzacions de Can Pere de la Plana, Can Lloses-Can Marcer i Mas Alba amb quatre punts del nucli de Ribes

El Servei de Transport a Demanda de Sant Pere de Ribes començarà a funcionar el 7 de gener. Ajt Sant Pere de Ribes

El Servei de Transport a Demanda de Sant Pere de Ribes començarà a funcionar el 7 de gener. Ajt Sant Pere de Ribes

A partir del dia 7 de gener, els i les veïnes que ho necessitin ja podran fer servir el Servei de Transport a Demanda (TAD), que connectarà les urbanitzacions de Can Lloses-Can Marcer, Can Pere de la Plana i Mas Alba amb diferents punts del nucli de Ribes. Des del dia 4 de gener, el telèfon des d’on es sol·licitarà el servei, el 900 69 65 66, ja estarà operatiu.

El funcionament del TAD és el següent: s’establiran quatre parades al nucli de Ribes, a l’Ajuntament, a la Plaça Catalunya, al Centre d’Atenció Primària (CAP) i a l’Hospital Sant Camil. De la mateixa manera, a cadascuna de les urbanitzacions s’hi instal·laran tres parades en punts estratègics, amb la seva corresponent senyalització perquè un servei de taxi passi a recollir-los o deixar-los d’acord amb el trajecte que hagin sol·licitat. L’usuari que vulgui fer-ne ús  haurà de trucar amb un dia d’antelació al telèfon gratuït 900 69 65 66 que funcionarà de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 de la nit. Per cancel·lar un servei s’haurà d’avisar amb un mínim de 2 hores d’antelació al mateix telèfon. El preu del viatge serà d’1€, l’equivalent al cost d’un bitllet d’autobús.

La nova modalitat de transport públic a demanda compta amb dues particularitats. La primera és la puntualitat: els usuaris i usuàries del servei hauran d’estar a la parada a l’hora acordada, atès que el conductor només s’esperarà 5 minuts al punt de recollida. La reiteració d’impuntualitats podrà comportar la suspensió temporal o definitiva del dret a gaudir del servei. L’altre fet diferencial és que els trajectes podran ser compartits. Per tal d’optimitzar l’eficiència del servei, alguns trajectes transportaran més d’un usuari a la vegada. Serà en els casos en que els orígens, destinacions i hora de desplaçament siguin similars. Per tant, el trajecte, si es dóna el cas, podrà variar lleugerament en funció de la demanda de les persones usuàries.

El projecte s’ha dut a terme en estreta col·laboració amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), que agrupa un centenar de municipis de tot Catalunya i que ja gestiona 10 projectes de transport a demanda en diferents poblacions, a més d’assessorar als ens locals en assumptes referents a la mobilitat.


En la demostració del funcionament del servei que es va fer ahir des de Can Lloses, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha afirmat que “nosaltres sempre hem mantingut que les urbanitzacions també són poble, i que per tant també han de tenir accés als serveis que necessiten les persones que hi viuen”. També ha remarcat que “després de la prova pilot, de 4 mesos, si s’escau podrem introduir millores en el servei”, amb l’objectiu “d’adequar-lo a les necessitats dels usuaris”. Per la seva banda, Carles Labraña, responsable d’estudis i projectes de l’AMTU, va fer èmfasi que “l’AMTU compta amb una experiència contrastada de més de 2 anys en aquest tipus de servei” i que des de l’associació s’està començant a treballar “amb tres aplicacions per a mòbil diferents, per a poder acabar el 2019 amb un app pròpia de l’AMTU des de la qual es pugui fer la reserva”, que facilitaria el tràmit per a sol·licitar el servei.

De resultes de l’aprovació dels pressupostos de 2019, el passat mes de novembre, es dedicaran 75.000€ a posar en marxa aquesta nova modalitat de transport, que acompleix una de les demandes històriques dels ciutadans d’aquestes urbanitzacions.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!