Gossos

L'Arboç crearà un cens d’animals, analitzarà les femtes i multarà propietaris incívics

En breu es posarà en marxa una campanya perquè els propietaris censin i xipin els animals gratuïtament

L'Arboç crearà un cens d’animals, analitzarà les femtes i multarà propietaris incívics. Ajuntament de l'Arboç

L'Arboç crearà un cens d’animals, analitzarà les femtes i multarà propietaris incívics. Ajuntament de l'Arboç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de l’Arboç està decidit a plantar cara a l’incivisme d’alguns propietaris d’animals. Amb l’objectiu de millorar el civisme i l’higiene de la via pública l’alcalde Joan Sans i la regidora de Medi Ambient Montserrat Pérez van presentar ahir, en un auditori ple la nova ordenança que obliga a que els propietaris de gossos aportin una mostra d'ADN de l'animal al cens municipal. Per això en breu s’engegarà una campanya perquè tots els propietaris que no ho hagin fet, posin el xip a l’animal i aportin una mostra de sang per censar-lo gratuïtament. Actualment l’Ajuntament té censats uns 400 animals.

D'aquesta manera, es vol crear un banc de dades caní local que es pugui contrastar amb les mostres d'excrements que es recullin en carrers i places per determinar a qui corresponen, poder localitzar el propietari i actuar en conseqüència.

El tècnic de l’empresa encarregada d’analitzar les mostres de sang i femta Òscar Ramírez va explicar els perills que suposa a nivell de virus i bacteris de les femtes i l’importància d’eliminar-los de la via pública per evitar malalties. Va explicar el procés que se segueix per extreure l’ADN de la femta i va assegurar que és fiable en un 100%.

En el marc d’aquest mateix projecte, també es va presentar la nova Brigada Civil de Protecció Animal que de moment compta amb 25 persones interessades en fer de voluntaris i que vetllarà per la tinença responsable dels animals i fer complir la normativa local. En una primera fase s’encarregaran d’informar a tots els propietaris que en aquest cas també inclouen gats i fures i comprovar que els animals estiguin censats. Un cop finalitzada, s’encarregaran de recollir les mostres que es trobin i a través d’una aplicació introduir el lloc on ha estat localitzada i fer-les analitzar.

L’Ajuntament espera acabar definitivament amb aquest problema i a la vegada, tenir un cens real d’animals al municipi i saber d’aquesta manera si les infraestructures dedicades a animals estan ben dimensionades a la població.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local