Carnaval 2019

Rodalies amplia el servei de trens entre Barcelona i Sant Vicenç per Carnaval

L’objectiu és poder assegurar una tornada esglaonada i evitar aglomeracions

Renfe ofereix més de 50.000 places addicionals en els trens de Rodalies

Redacció Sitges 28-02-2019 16:14 Lectures 2903
Rodalies amplia el servei de trens entre Barcelona i Sant Vicenç per Carnaval. EIX

Rodalies amplia el servei de trens entre Barcelona i Sant Vicenç per Carnaval. EIX

Renfe ofereix més de 50.000 places addicionals als trens de Rodalies de Catalunya amb motiu de les festes de Carnaval 2019, el que es tradueix amb la circulació especial d'un total de 37 trens de rodalia.

La majoria d'aquests reforços es concentraran durant la jornada de diumenge 3 i del dimecres 6 de març, dies en els quals es concentra el número més gran de desplaçaments de viatgers per gaudir de les festes de Carnaval.

Reforços a la línia R2sud

Els principals reforços es concentren a la línia R2 sud de rodalia de Barcelona, als serveis que enllacen Barcelona amb Sitges. Amb motiu de la celebració de les festes a aquest municipi del Garraf, Rodalies ha dissenyat un reforç especial entre el 2 i el 6 de març amb la circulació de 35 trens especials en doble composició.

A les connexions entre Sitges i Barcelona, els dies de major reforç de places a línia R2 sud seran la matinada de diumenge a dilluns i també l'últim dia de Carnaval, és a dir, la matinada de dimarts 5 a dimecres 6 de març, ja que són els dies que registren una major demanda de transport.

El diumenge, des de les 23.00 hores i fins a les 5.23 hores, es posaran en circulació un total de 10 trens especials que significa un servei ininterromput entre Sitges i Barcelona.

Pel que fa a les connexions amb els municipis de Vilanova, Cubelles i Cunit de la línia R2 sud, també es preveu un reforç especial la nit del dissabte 2 de febrer amb la circulació d'un tren especial al tram Vilanova i la Geltrú – Sant Vicenç de Calders que permetrà facilitar la mobilitat dels ciutadans que s'apropin als Carnavals de Calafell o Cunit.


Reforç especial R3 Torelló-Vic

Aquest any, Renfe torna a reforçar de manera especial la comarca d'Osona amb 2.100 places durant el cap de setmana del 2 i 3 de març. Aquest reforç especial permetrà facilitar el desplaçament d'aquells que vulguin gaudir de les festes de Carnaval Terra Endins de Torelló.

A més a més, Rodalies de Catalunya ha programat la circulació de dos trens especials des de Torelló, amb sortida de Torelló a les 6.27 i a les 7.00 hores i realitzant parada a Manlleu i Vic des d'on continuarà amb destinació L'Hospitalet de Llobregat realitzant el seu recorregut habitual.


Operatiu especial de seguretat

Durant aquests dies i per tal de coordinar i planificar aquest operatiu especial de Carnaval, en coordinació amb Mossos d'Esquadra i Policia Local i la col·laboració de les Conselleries de Seguretat Ciutadana dels diferents municipis, s'ha dissenyat un operatiu especial de seguretat que estarà operatiu durant els dies de major moviment de viatgers i fins al dimecres 6 de març al migdia.

D'altra banda, s'instal·laran validadores de bitllets d'entrada a la plaça de l'estació per accedir directament a l'andana sense haver de passar pel vestíbul i evitar aglomeracions. Finalment, dilluns i dimecres s'habilita una entrada especial a l'estació pels viatgers que es desplacen a primera hora per motius laborals.

Per tal d'agilitzar l'adquisició de bitllets, Renfe ha programat les màquines d'autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui sigui un bitllet d'anada i tornada fins a Sitges.

Per a més informació els viatgers poden dirigir-se a les estacions de Rodalies de Catalunya, al telèfon 900 41 00 41 i, app de Rodalies i Renfe Cercanías, així com al web www.rodaliesdecatalunya.cat i renfe.com

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans