Animals de companyia

El CAAD Penedès busca persones mainaderes de cadells de gats

L’arribada al centre de les primeres cadellades abandonades, que en molts casos arriben sense la mare que els alleta, fa necessari activar una crida per incorporar més voluntaris

Redacció Vilafranca del Penedès 12-03-2019 12:14 Lectures 2690
El CAAD Penedès busca persones mainaderes de cadells de gats. CAAD Penedès

El CAAD Penedès busca persones mainaderes de cadells de gats. CAAD Penedès

Degut a la bonança climàtica d’aquest inici d’any, s’han avançat els períodes de zel i gestació dels gats que habitualment es produeixen a la primavera. L’arribada al centre de les primeres cadellades abandonades, que en molts casos arriben sense la mare que els alleta, fa necessari activar una crida per incorporar més voluntaris a la borsa de mainaderes.

La Borsa, que es va posar en funcionament l’any passat, ha demostrat ser una eina bàsica per poder atendre correctament als gatets orfes. Gràcies a la feina desinteressada dels mainaders voluntaris, augmenta la supervivència dels cadells a una situació tan delicada i alhora, en molts dels casos, contribueixen a trobar una adopció per aquest animal.

Fer de mainadera implica tenir un o més gatets en acollida temporal fins que mengin per si sols, amb el que sempre seran cries de menys de 2 mesos sense la seva mare. A més, com apareixen amb poc marge d'hores, els interessats han de ser persones que resideixin a prop del centre i que es puguin desplaçar l’abans possible un cop rebin l’avís. Les persones que facin de mainaders s’hauran de comprometre a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin (control de pes, revisió estat de salut, atencions i cures especials...) i a socialitzar-los amb el tracte humà de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible, i els professionals el CAAD s'encarregaran de donar informació i consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, així com gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets per quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final. Les persones interessades poden escriure a caad@mancomunitat.cat o trucar al 93 810 06 98.

Aquestes mesures d’emergència són pal·liatives davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any i per aquest motiu els professionals del centre de la Mancomunitat insisteixen en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No