Cementos Portland Valderrivas

Comença el desmuntatge de les dues sitges per al ciment instal·lades al port de Vallcarca

L’actuació es preveu que duri tres setmanes i, un cop finalitzat el desmuntatge s’adequarà el terra

Redacció Sitges 03-04-2019 12:59 Lectures 5639
Comença el desmuntatge de les dues sitges per al ciment instal·lades al port de Vallcarca. Generalitat de Catalunya

Comença el desmuntatge de les dues sitges per al ciment instal·lades al port de Vallcarca. Generalitat de Catalunya

Aquest dimecres s’han començat a desmantellar les dues sitges que servien per emmagatzemar ciment abans de carregar-lo en vaixells al port industrial de Vallcarca. Un cop es desballestin les dues estructures metàl·liques, les peces se les emportarà un gestor autoritzat. Després, la superfície on hi havia les dues sitges s’arranjarà. L’actuació es preveu que tingui una durada de tres setmanes.

Aquestes sitges estaven vinculades a la concessió administrativa que tenia l’empresa Cementos Portland Valderrivas (abans Uniland) del port de Vallcarca per a l’explotació de les instal·lacions portuàries amb l’objectiu d’operar i transportar els productes derivats de la cimentera. La concessió administrativa per a l’explotació del port es va extingir el juliol de 2018, i ara, un cop tramitat el projecte i els permisos, es procedirà al desmuntatge de les dues estructures metàl·liques.

D’altra banda, abans que finalitzés la concessió administrativa del port, el concessionari va demanar a Ports de la Generalitat una autorització administrativa temporal per a quinze mesos, per transportar pedra per via marítima al port de Barcelona, per construir la tercera fase de l’ampliació del moll Adossat.

Aquest transport de la pedra des del port de Vallcarca es va iniciar el novembre de 2018. Aquest transport via marítima es fa com a alternativa al transport d’unes 700.000 tones de material per carretera. Una operativa que suposaria el pas de 28.000 camions per una xarxa de carretera que ja suporta molt trànsit de vehicles. Ara, el transport es fa en vaixells que porten de 800 a 900 tones de pedra, amb un estalvi important d’emissions de CO2 i una aposta per la mobilitat sostenible a la zona del Garraf.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres