Parc del Garraf

FCC projecta transformar l'antiga colònia industrial de Vallcarca, a Sitges, en un 'hub' tecnològic i audiovisual

La proposta ja s'ha presentat a l'Ajuntament, que no descarta fer la consulta prèvia preceptiva en aquest mandat

FCC projecta transformar l'antiga colònia industrial de Vallcarca, a Sitges, en un 'hub' tecnològic i audiovisual. FCC

FCC projecta transformar l'antiga colònia industrial de Vallcarca, a Sitges, en un 'hub' tecnològic i audiovisual. FCC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

FCC projecta transformar l'antiga colònia industrial de Vallcarca, a Sitges, en un 'hub' tecnològic i audiovisual. La firma, al costat de l'estudi d'arquitectura català Oua Group, es marquen com a objectiu transformar l'antiga fàbrica de ciment i tot el front marítim per construir un "referent internacional en urbanisme sostenible" que sigui "respectuós" amb el patrimoni arquitectònic i paisatgístic. FCC ja ha presentat el projecte a l'Ajuntament, que també inclou recuperar la platja i transformar el port, encara avui lligat a l'activitat cimentera. Segons ha pogut saber l'ACN, l'equip de govern no descarta fer la consulta prèvia preceptiva en el que queda de mandat per tramitar la modificació urbanística de cara a la pròxima legislatura.

El pla preveu implantar indústries especialitzades del sector audiovisual, tecnològic i formatiu seguint el model dels districtes d'innovació europeus, que barregen els usos productius, residencials i comercials amb els equipaments públics culturals, educatius, esportius i d'oci.

Es recuperaria la riera i es construiria un nou parc fluvial que baixaria des de la muntanya fins al mar, on es configuraria un nou port amb usos productius i educatius, al costat d'una platja també recuperada. FCC subratlla que el projecte quedaria, així, integrat "de forma natural" al paisatge del parc del Garraf.

El projecte estableix una ocupació de 16 hectàrees de les 49 de sòl urbà industrial actual (20 de les quals encara ara lligades a l'activitat cimentera, i encara en funcionament). Un 20% d'aquestes 16 hectàrees serien zona verda. La resta passarien a ser part del parc del Garraf i d'infraestructures.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local