Mancomunitat

Una inversió de més de 12,5 milions d'euros millorarà el sanejament de l’Alt Penedès i el Garraf

Les millores a les depuradores de Vilafranca del Penedès, Sitges/Sant Pere de Ribes i al sistema de sanejament de Sant Sadurní d’Anoia, són les actuacions més destacades

L’Agència Catalana de l’Aigua i la Mancomunitat Penedès-Garraf han signat quatre convenis i una addenda per seguir impulsant diverses actuacions en l’àmbit de la depuració de les aigües residuals

Una inversió de més de 12,5 milions d'euros millorarà el sanejament de l’Alt Penedès i el Garraf. Mancomunitat

Una inversió de més de 12,5 milions d'euros millorarà el sanejament de l’Alt Penedès i el Garraf. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Mancomunitat Penedès-Garraf han acordat diverses actuacions en l’àmbit del sanejament que comporten una inversió superior als 12,5 milions d’euros a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

La presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, i el director de l’ACA, Lluís Ridao, han signat un total de quatre convenis i una addenda per dur a terme diverses actuacions encaminades a millorar el sanejament de les aigües residuals i a millorar mediambientalment l’estat del medi hídric.

L’actuació més destacada dels acords presentats és l’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca del Penedès, que suposa una inversió total de 10,7 milions d’euros i que permet licitar les obres que serviran per adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, a més de millorar la qualitat de l’aigua tractada. Aquestes mesures comportaran una millora de la qualitat de la conca del riu Foix.

També s’han signat dos convenis per a finalització d’obres, un corresponent als treballs per millorar la depuradora de Sitges/Sant Pere de Ribes, amb una inversió total d,1,5 milions d’euros i l’altre corresponent a la substitució d’un tram del col·lector en alta i estació de bombament del sistema de sanejament de Sant Sadurní d’Anoia, amb una inversió de 1,5 milions d’euros.

Finalment, els dos darrers convenis de col·laboració signats consisteixen en finalitzar la redacció de dos projectes constructius, concretament el de l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles (99.500 euros) i les millores en la xarxa de col·lectors en alta de Vilafranca del Penedès (la redacció del projecte contempla una inversió de 159.500 euros. Aquests dos projectes, que s’executaran en l’actual període de planificació (2016-2021), contemplen una inversió prevista de 7 MEUR.

El sanejament a l’Alt Penedès i el Garraf

Actualment hi ha 37 depuradores en servei en aquestes comarques, amb la  Mancomunitat Penedès Garraf com administració gestora de les mateixes. Per a garantir el funcionament d’aquestes plantes, l’Agència Catalana de l’Aigua destina anualment al voltant de 4 milions d’euros per assumir els costos d’explotació d’aquests sistemes de sanejament. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local