Ports de la Generalitat

Desmantellades les dues sitges per al ciment al port de Vallcarca

Les dues sitges per emmagatzemar ciment s’han desmuntat i les seves peces les ha traslladat un gestor de residus autoritzat a un centre especialitzat

Redacció Sitges 20-06-2019 16:30 Lectures 4211
Desmantellades les dues sitges per al ciment al port de Vallcarca. Generalitat de Catalunya

Desmantellades les dues sitges per al ciment al port de Vallcarca. Generalitat de Catalunya

El port industrial de Vallcarca ja no té les dues sitges que s’utilitzaven per emmagatzemar el ciment abans de carregar-lo en vaixells mercants.

Precisament, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, s’ha reunit avui amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, per explicar-li l’acció duta a terme al port industrial, així com els projectes de futur per als ports del Garraf i Vallcarca. Gómez Comes ha dit que “les dues sitges tenien un fort impacte visual i amb el seu desmuntatge hem donat un valor afegit al port de Vallcarca i l’hem integrat més a l’entorn natural del Garraf”.

Les sitges que s’han desmuntat estaven vinculades a la concessió administrativa que tenia l’empresa Cementos Portland Valderrivas al port per a l’explotació de les instal·lacions portuàries, amb l’objectiu d’operar i transportar els productes derivats de la cimentera.

La concessió administrativa per a l’explotació del port es va extingir el juliol de 2018. Un cop tramitat el projecte i els permisos, s’ha procedit al desmuntatge de les dues estructures metàl·liques. Les peces se les ha emportat un gestor de residus autoritzat que les ha transportat a un centre especialitzat per a la seva valorització. Un cop fet el desballestament, la superfície on hi havia les dues sitges s’ha arranjat i s’ha pavimentat.

Desmantellades les dues sitges per al ciment al port de Vallcarca
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No