Ports de la Generalitat

Enllesteixen la nova àrea tècnica per grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb una inversió de 10 MEUR

La firma britànica Pendennis preveu una segona fase d’obres de 5 MEUR

ACN Vilanova i la Geltrú 02-08-2019 8:57 Lectures 5639
Enllesteixen la nova àrea tècnica per grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú. Generalitat de Catalunya

Enllesteixen la nova àrea tècnica per grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú. Generalitat de Catalunya

Ports de la Generalitat ha donat per enllestides les obres del port de Vilanova i la Geltrú, amb què la firma britànica Pendennis ha construït una àrea tècnica pel manteniment i reparació de vaixells de gran eslora. El proper pas serà la instal•lació d’una gran grua tipus ‘travel-lift’ que servirà per traslladar vaixells, i que assumirà la mateixa companyia. En total, Pendennis haurà invertit 10 milions d’euros (MEUR) en unes obres que es complementaran amb una segona fase d’actuacions amb un pressupost de 5 MEUR. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assegurat aquest dijous que, gràcies a aquestes inversions, les instal•lacions de Vilanova i la Geltrú aspiren a convertir-se ara en un "punt de referència de la nàutica tècnica de tota la Mediterrània”.

La dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb el nom comercial de Vilanova Grand Marina, engloba 49 amarradors per a vaixells d’entre 20 i 120 metres d’eslora. La Generalitat confia que el desenvolupament de la nova àrea tècnica sigui un “revulsiu econòmic” per a la zona del Trajo de Garbí, on els darrers anys s’hi ha instal•lat diverses empreses d’oci i navegació.

El projecte de la dàrsena de grans eslores preveia una àrea tècnica per ubicar el varador i els equipaments addicionals amb una superfície de 20.000 metres quadrats, però només se’n van construir 7.000. Finalment, el passat mes de gener, l’empresa britànica Pendennis, assumia la construcció de l’àrea tècnica fins a assolir la superfície que hi havia prevista en el projecte inicial.

Així mateix, s’ha construït una cubeta de 15 metres d’amplada on s’ha d’instal•lar el ‘travel-lift’ de 640 tones que donarà servei a superiots d’entre 50 i 55 metres d’eslora. El nou ‘travel-lift’ es transportarà desmuntat per peces per via marítima des del Regne Unit, per després muntar-lo a l’àrea tècnica. L’objectiu és que estigui operatiu durant la primera quinzena de setembre.

Posteriorment, es preveu una segona inversió de Pendennis de 5 MEUR per dotar l’àrea tècnica dels equipaments necessaris per al seu funcionament, amb tallers, un hangar i un edifici de suport a l’activitat. Aquesta segona fase estarà enllestida el 2023.

Enllesteixen la nova àrea tècnica per grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú Enllesteixen la nova àrea tècnica per grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No