Pobresa energètica

Endesa demana accelerar les converses per trobar una solució als impagaments davant una situació "insostenible"

Tallar la llum l'1 d'octubre no és una amenaça sinó un crit d'alerta a la urgència, indiquen fonts de la companyia

ACN Barcelona 02-09-2019 19:08 Lectures 1927

Endesa demana accelerar les negociacions per solucionar una situació generada pels impagaments de la factura de llum que veu "insostenible", segons han explicat fonts de la companyia a l'ACN. Generalitat, diputacions i ajuntaments han decidit aquest matí treballar per donar una resposta "conjunta i coordinada" que forci la signatura de convenis. En un escrit que ha arribat les darreres setmanes a diversos consistoris, Endesa es mostra disposada a assumir a parts iguals el deute amb l'administració o bé indica que iniciarà un procés a partir de l'1 d'octubre que podria acabar amb un tall del subministrament. Fonts de la companyia afirmen que es tracta d'una "proposta" per començar a negociar. "No preteníem que fos una amenaça, no era l'objectiu per a res", sinó "un crit d'alerta a la urgència" per avançar vers un acord, han exposat les mateixes fonts. A partir d'aquí la companyia es mostra disposada a fer "els passos que facin falta".

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals el 30 de juny de 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d'euros, segons fonts de la companyia.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres