Centre Tecnològic Forestal

La calor intensa i la falta de pluja de l'estiu farà que la temporada de bolets comenci més tard

Ja es poden trobar alguns exemplars al Pirineu, però a la resta de comarques catalanes encara no n'ha nascut cap

Pla detall d'alguns dels bolets que es poden trobar al Pirineu, la gran majoria cama-grocs. Centre Tecnològic Foresta

Pla detall d'alguns dels bolets que es poden trobar al Pirineu, la gran majoria cama-grocs. Centre Tecnològic Foresta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La temporada de bolets ha començat amb timidesa al Pirineu. A la resta de Catalunya, en canvi, amb excepció d'alguns punts, la campanya encara no ha ni començat. En un comunicat, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya explica que caldrà esperar l'arribada de més pluges durant el mes de setembre perquè els bolets comencin a créixer. De fet, els models de producció preveuen una campanya més tardana, tot i que la producció s'estima similar a la mitjana dels darrers 20 anys (uns 60 quilos de bolets per hectàrea). Per contra, si es compara amb la campanya de l'any passat, les xifres evidencien que la producció serà molt inferior. La temporada passada es van recollir 167 quilos de bolets per hectàrea, la segona millor dada des que es tenen registres.

Les estimacions que fa el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya són el resultat de models matemàtics de producció de bolets obtinguts en base a mostrejos micològics realitzats en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i la informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les durant els darrers vint anys. Els models tenen en compte la variabilitat en la producció dels fongs que hi ha entre els diferents tipus de bosc i la disponibilitat d'aigua que hi haurà durant la campanya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local