Terrenys subhastats

El propietari del Glass, disposat a negociar amb l'Ajuntament de Vilanova si volen l'espai

El constructor vilanoví assegura que no té cap interés ni urgència per construir pisos a la zona: 'si l'Ajuntament o la plataforma volen el Glass, és seu, no tinc cap interés en fer negoci amb la venda'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nou propietari de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú, està disposat a negociar amb l'Ajuntament i amb la plataforma ciutadana que vol "recuperar l'espai per destinar-lo a equipament social". José Saiz Figuerola, reconegut promotor vilanoví, va adquirir la finca del Glass a través d'una subhasta pública fa dues setmanes, però assegura que no té cap interés especial en la construcció de pisos en aquests terrenys. De fet, Saiz es mostra obert a parlar amb el consistori vilanoví o amb la plataforma: "si volen el Glass, és seu, no tinc cap interés en fer negoci amb la venda. Si el volen conservar, i volen fer un equipament allà, parlem". Assegura que fins ara ningú s'ha posat en contacte amb ell per interessar-se per la seva compra.

L'empresari vilanoví va comprar l'any 2014 una part del deute del Glass a través de la SAREB, l'anomenat banc dolent, i aquest mes de setembre ha estat la única persona que s'ha presentat a la subhasta digital de la finca i s'ha fet amb ella. La inversió total ha estat d'uns dos milions d'euros. De moment, el constructor no té pressa per desenvolupar urbanísticament aquesta pastilla al centre de la ciutat: "no tenim pressa, no hi ha cap interés concret per aquesta obra, ara tenim d'altres projectes en marxa al centre de la ciutat i són la nostra prioritat".

José Saiz explica que, a mig termini, la intenció és desenvolupar un màxim de 24 habitatges (l'ordenació urbanística de la zona admet fins a 30 habitatges), amb un aparcament soterrat, una plaça pública i l'ampliació del carrer, com contempla el pla general: "treballem amb arquitectes locals i amb empreses del nostre territori, cuidem les nostres promocions per tal que s'integrin a l'entorn urbà i mantinguin una estètica arquitectònica", diu Saiz, per esvair temors sobre l'impacte a la zona de les noves construccions.

El passat 27 d'agost van sortir a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, de Vilanova i la Geltrú, l'únic gran solar industrial que queda al centre de la ciutat. L'empresa va entrar en bancarrota l'any 2010 quan les constructores per a les que treballava van deixar de pagar les factures i van abocar al fracàs el negoci, que va acumular un deute hipotecari de 3,5 milions d'euros sobre aquesta finca. Les càrregues hipotecàries originàriament a Caixa Penedès van quedar repartides en paquets de deute que van anar revenent-se.

La notícia de la subhasta del Glass ha mobilitzat una part de la ciutat, que ha elaborat un manifest per demanar a l'Ajuntament que intervingui i es faci amb els terrenys de l'antiga fàbrica. La nova plataforma ciutadana vol que l'Ajuntament converteixi l'equipament en un equipament municipal, com es va fer amb La Paperera i es volia fer en un inici amb l’edifici de les Calderes de Pirelli.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local