Terrenys subhastats

El propietari del Glass, disposat a negociar amb l'Ajuntament de Vilanova si volen l'espai

El constructor vilanoví assegura que no té cap interés ni urgència per construir pisos a la zona: 'si l'Ajuntament o la plataforma volen el Glass, és seu, no tinc cap interés en fer negoci amb la venda'

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-10-2019 9:01 Lectures 5064

El nou propietari de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú, està disposat a negociar amb l'Ajuntament i amb la plataforma ciutadana que vol "recuperar l'espai per destinar-lo a equipament social". José Saiz Figuerola, reconegut promotor vilanoví, va adquirir la finca del Glass a través d'una subhasta pública fa dues setmanes, però assegura que no té cap interés especial en la construcció de pisos en aquests terrenys. De fet, Saiz es mostra obert a parlar amb el consistori vilanoví o amb la plataforma: "si volen el Glass, és seu, no tinc cap interés en fer negoci amb la venda. Si el volen conservar, i volen fer un equipament allà, parlem". Assegura que fins ara ningú s'ha posat en contacte amb ell per interessar-se per la seva compra.

L'empresari vilanoví va comprar l'any 2014 una part del deute del Glass a través de la SAREB, l'anomenat banc dolent, i aquest mes de setembre ha estat la única persona que s'ha presentat a la subhasta digital de la finca i s'ha fet amb ella. La inversió total ha estat d'uns dos milions d'euros. De moment, el constructor no té pressa per desenvolupar urbanísticament aquesta pastilla al centre de la ciutat: "no tenim pressa, no hi ha cap interés concret per aquesta obra, ara tenim d'altres projectes en marxa al centre de la ciutat i són la nostra prioritat".

José Saiz explica que, a mig termini, la intenció és desenvolupar un màxim de 24 habitatges (l'ordenació urbanística de la zona admet fins a 30 habitatges), amb un aparcament soterrat, una plaça pública i l'ampliació del carrer, com contempla el pla general: "treballem amb arquitectes locals i amb empreses del nostre territori, cuidem les nostres promocions per tal que s'integrin a l'entorn urbà i mantinguin una estètica arquitectònica", diu Saiz, per esvair temors sobre l'impacte a la zona de les noves construccions.

El passat 27 d'agost van sortir a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, de Vilanova i la Geltrú, l'únic gran solar industrial que queda al centre de la ciutat. L'empresa va entrar en bancarrota l'any 2010 quan les constructores per a les que treballava van deixar de pagar les factures i van abocar al fracàs el negoci, que va acumular un deute hipotecari de 3,5 milions d'euros sobre aquesta finca. Les càrregues hipotecàries originàriament a Caixa Penedès van quedar repartides en paquets de deute que van anar revenent-se.

La notícia de la subhasta del Glass ha mobilitzat una part de la ciutat, que ha elaborat un manifest per demanar a l'Ajuntament que intervingui i es faci amb els terrenys de l'antiga fàbrica. La nova plataforma ciutadana vol que l'Ajuntament converteixi l'equipament en un equipament municipal, com es va fer amb La Paperera i es volia fer en un inici amb l’edifici de les Calderes de Pirelli.

Surten a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú Surten a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú Surten a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú Surten a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú Surten a subhasta els terrenys de l'antiga indústria Glass, al centre de Vilanova i la Geltrú
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres