Subhasta digital

Un iniciativa ciutadana demana a l'Ajuntament que faci de l'antic Glass un nou espai municipal

Proposen una operació similar a la de La Paperera o l’edifici de les Calderes de Pirelli per preservar la memòrial industrial de la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-09-2019 9:26 Lectures 4777

La notícia de la subhasta pública del solar de la fàbrica Glass de Vilanova i la Geltrú ha mobilitzat una part de la ciutat, que ha elaborat un manifest per demanar a l'Ajuntament que intervingui i es faci amb els terrenys de l'antiga fàbrica. Una iniciativa ciutadana a través de les xarxes socials vol que l'Ajuntament es presenti a la subhasta per evitar la construcció d'una trentena de pisos en "l'última gran finca del traçat històric de la ciutat": "la subhasta és pública i no entenem com l’Ajuntament no hi ha pres cartes. Pensem que el Glass és una oportunitat segurament única de donar la ciutat, en els usos que millor convingui, d’un espai i un equipament públic de grans dimensions, en una ubicació estratègica, dins de la trama històrica de la ciutat i conservant, com es va fer amb La Paperera i es volia fer en un inici amb l’edifici de les Calderes de Pirelli, una mostra d’un passat industrial a la ciutat".

A través d'una pàgina web, aquesta iniciativa ciutadana vol recollir suports al manifest que proposa obrir a l'antic Glass "un equipament público-comunitari de grans dimensions i pensar-hi múltiples usos". S'apunta que l'Ajuntament "té a les seves mans els instruments financers, pressupostaris, urbanístics i tècnics per intervenir-hi. No només en té les eines, sinó que el procés de subhasta sumat al fet que en una bona part de la finca ha de destinar-se a zona verda si s’edifica, han fet que el preu al mercat del Glass estigui per sota del seu valor real. És a dir, l’inversor privat pagarà una xifra per sota del seu valor, i el mateix pot fer l’Ajuntament en aquesta ocasió".

La proposta juga contrarellotge, ja que la subhasta digital finalitza el dia 16: "no ens estarem de braços creuats veient com, una altra vegada, una ocasió d’or per enlairar la ciutat i la seva activitats socials acaba en enderroc i pisos, a benefici d’una butxaca privada qualsevol".

El manifest reclama que "l’Ajuntament valori seriosament adquirir la finca, obrir un període de reflexió i propostes sobre els possibles usos que pot tenir el Glass, per finalment destinar aquest recinte de passat industrial a usos públics i/o comunitaris". 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No