Equipaments

Creen una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass

El col·lectiu, del que formen part l'actor Sergi López i l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat, veu possible convèncer ciutadania i govern municipal de l’oportunitat que representa el Glass per a la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-09-2019 11:56 Lectures 3015
Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass. EIX

Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass. EIX

Una cinquantena de persones van assistir a la convocatòria d’assemblea llançada per les xarxes per socialitzar la informació sobre els canvis de propietat del Glass, que actualment ha passat a través d’una subhasta a mans d’un empresari immobiliari que vol fer-hi pisos. L'assemblea, en la que van intervenir l'actor vilanoví Sergi López i l'exdiputat i exregidor vilanoví de la CUP Quim Arrufat, es va informar de la situació de la finca, i també de les característiques i estat de conservació de l'antiga fàbrica.

L’assemblea d'aquest diumenge va acordar definir una estratègia concreta a desplegar a la propera trobada, conscients que el temps de què disposa per a convèncer la ciutadania i principalment l’Ajuntament perquè adquireixi és limitat, abans no s’hi doni permís d’enderroc per fer-hi pisos.

Els assistents van debatre d’una banda la urgència de difondre el Glass: "les possibilitats de l’edifici i els arguments per defensar-ne un ús social i l’adquisició per part de l’Ajuntament abans de destinar-ho a més pisos". Però en segon terme també va debatre la necessitat de definir-hi un projecte, sumant i agregant diversos projectes i necessitats, que sigui viable i que respongui a múltiples necessitats de la ciutat. En aquest punt, es va mostrar certa preocupació perquè "l’aparició d’urgència del cas del Glass no desorienti el treball fet fins ara per la Coordinadora d’Entitats en relació a l’Equipament juvenil o espai polivalent que l’anterior govern va pactar, i que el present executiu també s’ha compromès a tirar endavant".

Finalment, tothom va demanar dirigir-se específicament a les entitats, a més de la ciutadania en general, i es va acordar enviar invitacions a les entitats a la propera trobada, així com oferir-se per explicar en detall "què passa al Glass, què s’hi podria fer si fos públic i perquè és veu viable que ho sigui".

Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No