Equipaments

Creen una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass

El col·lectiu, del que formen part l'actor Sergi López i l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat, veu possible convèncer ciutadania i govern municipal de l’oportunitat que representa el Glass per a la ciutat

Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass. EIX

Es constitueix una plataforma per defensar l’ús social de l’edifici del Glass. EIX

Una cinquantena de persones van assistir a la convocatòria d’assemblea llançada per les xarxes per socialitzar la informació sobre els canvis de propietat del Glass, que actualment ha passat a través d’una subhasta a mans d’un empresari immobiliari que vol fer-hi pisos. L'assemblea, en la que van intervenir l'actor vilanoví Sergi López i l'exdiputat i exregidor vilanoví de la CUP Quim Arrufat, es va informar de la situació de la finca, i també de les característiques i estat de conservació de l'antiga fàbrica.

L’assemblea d'aquest diumenge va acordar definir una estratègia concreta a desplegar a la propera trobada, conscients que el temps de què disposa per a convèncer la ciutadania i principalment l’Ajuntament perquè adquireixi és limitat, abans no s’hi doni permís d’enderroc per fer-hi pisos.

Els assistents van debatre d’una banda la urgència de difondre el Glass: "les possibilitats de l’edifici i els arguments per defensar-ne un ús social i l’adquisició per part de l’Ajuntament abans de destinar-ho a més pisos". Però en segon terme també va debatre la necessitat de definir-hi un projecte, sumant i agregant diversos projectes i necessitats, que sigui viable i que respongui a múltiples necessitats de la ciutat. En aquest punt, es va mostrar certa preocupació perquè "l’aparició d’urgència del cas del Glass no desorienti el treball fet fins ara per la Coordinadora d’Entitats en relació a l’Equipament juvenil o espai polivalent que l’anterior govern va pactar, i que el present executiu també s’ha compromès a tirar endavant".

Finalment, tothom va demanar dirigir-se específicament a les entitats, a més de la ciutadania en general, i es va acordar enviar invitacions a les entitats a la propera trobada, així com oferir-se per explicar en detall "què passa al Glass, què s’hi podria fer si fos públic i perquè és veu viable que ho sigui".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!