Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA assumirà el funcionament de la depuradora de Cantallops, a l'Alt Penedès

S'aproven també tres convenis amb la Mancomunitat Penedès Garraf per la millora del sistema de sanejament de Can Catassús, Daltmar i la depuració de Puigdàlber, Bellavista i el Mas Morer

L'ACA assumirà el funcionament de la depuradora de Cantallops, a l'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya

L'ACA assumirà el funcionament de la depuradora de Cantallops, a l'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui un total de 34 convenis destinats a millorar el sanejament i la gestió de les aigües residuals a Catalunya, amb una inversió inicial prevista superior als 4,2 milions d’euros. Els acords subscrits en la sessió d’avui a Barcelona beneficiaran un total de 18 comarques catalanes.

Impuls a l’execució d’obres

Un total de cinc dels convenis subscrits aquest dilluns serviran per a impulsar l’execució d’obres de sanejament, quatre a la demarcació de Girona i una a la de Barcelona. En aquest sentit, s’ha aprovat el conveni d’execució de les obres per a millorar el sanejament de Castellfollit de la Roca i del nucli de Fluvià de Montagut –fase 1- (acord que se subscriurà amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, amb una inversió prevista d’1,2 MEUR); l’execució de les obres de reforma de l’estació de bombament de Sant Feliu de Guíxols (fase 1) del sistema de sanejament de Castell-Platja d’Aro (conveni amb el Consorci de la Costa Brava, amb una inversió prevista propera als 751.000 euros); la remodelació de l’estació de bombament central del sistema de Roses (conveni amb el Consorci de la Costa Brava, amb una inversió prevista propera als 886.200 euros) i l’execució de les obres per a remodelar i ampliar el pretractament al sistema d’Empuriabrava (conveni amb el Consorci de la Costa Brava, amb una inversió prevista propera als 398.200 euros).

Pel que fa la demarcació de Barcelona, s’ha aprovat el conveni amb l'Ajuntament de Rubí per a disposar dels terrenys necessaris per a executar les obres de rehabilitació i millora del col·lector de Can Xercavins (42.500 euros).

Redacció de projectes constructius

Dels acords aprovats avui, 26 convenis serviran per a impulsar la redacció de diversos projectes constuctius, 20 dels quals suposaran el primer pas per a la construcció de nous sistemes de sanejament. A les comarques de Tarragona s’impulsarà els nous sistemes de sanejament de Bràfim (36.700 euros), Garidells (59.700 euros) i la Canonja (89.700 euros), i la remodelació dels sistemes de sanejament de Papiolet i Torregrassa, al Baix Penedès (48.200 euros), mentre que a les Terres de l’Ebre s’impulsarà un conveni amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per al sanejament de Vilanova de Prades (36.700 euros) i l’ampliació de la depuradora de l’Ametlla de Mar (conveni amb el Consell Comarcal del Baix Ebre, amb una inversió inicial de 19.500 euros). A les Terres de Lleida s’ha aprovat l’acord amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per a la remodelació i millora del sistema de sanejament de Montferrer (Alt Urgell), amb un import de 71.200 euros. 

A la Catalunya central, concretament a la comarca d’Osona, s’impulsaran cinc redaccions de projecte, arran de convenis amb el Consell Comarcal d’Osona, concretament com les dels nous sistemes de sanejament de Vilanova de Sau (42.500 euros), Montesquiu (14.000 euros), Perafita (19.450 euros), la Blava (terme municipal de Sant Martí d’Albars, 3.114 euros) i Alou (terme municipal de Sant Agustí de Lluçanès, amb un import de 14.000 euros). Pel que fa a la comarca del Solsonès, s’han aprovat dos convenis, un amb l’Ajuntament de Pinós i un altre amb l’Ajuntament de Riner per a redactar els projectes constructius dels nuclis de l’Ardèvol (36.700 euros) i Santa Susanna (36.700 euros), respectivament. A la comarca de l’Anoia s’han aprovat dos acords per a impulsar la redacció de projectes constructius, un amb l’Ajuntament de la Llacuna per al sanejament del municipi (48.200 euros) i un altre amb la Torre de Claramunt per a redactar el projecte per a sanejar els nuclis de Vilanova d’Espoia i la Serra (36.700 euros).

Amb l’objectiu de millorar el sanejament de les aigües residuals de la comarca de l’Alt Penedès, s’ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament de Gelida per a redactar el projecte constructiu del nucli de Sant Salvador de la Calçada (19.450 euros), així com tres convenis amb la Mancomunitat Penedès Garraf, concretament la redacció del projecte per habilitar el sistema de sanejament de Can Catassús (17.200 euros), el sanejament del nucli de Daltmar, als termes municipals de Canyelles i Olèrdola (17.600 euros) i la depuració de Puigdàlber, Bellavista i el Mas Morer (30.280 euros).

A la comarca del Baix Llobregat, s’ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament d’Esparreguera per a impulsar els col·lectors de Can Rial i Mas d’en Gall (32.133 euros), mentre que al Vallès Occidental també s’ha donat llum verda a la redacció del projecte de millora de la depuradora de Montcada i Reixac, mitjançant l’acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb un import de 104.000 euros.

A les comarques de Girona s’han impulsat un total de quatre convenis per dur a terme la redacció de projectes constructius, dos amb el Consorci de la Costa Brava (bombament interceptor i connexió amb la depuradora de Blanes -45.900 euros- i l’ampliació de capacitat del col·lector d’impulsió des de l’estació de bombament de Fenals al sistema de Lloret de Mar -31.000 euros-), un amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per a la redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració de Vilavenut, al terme municipal de Foncoberta (19.500 euros), i un amb el Consell Comarcal de La Garrotxa per a la redacció del projecte constructiu per a al millora del sanejament del Castellfollit de la Roca i sanejament del nucli de Fluvià de Montagut (fase 2) i consistent en l’ampliació de la depuradora de Sant Jaume de Llierca (48.200 euros).

Inclusió al Pla de sanejament de Catalunya

Finalment, tres dels convenis aprovats avui serviran per a incorporar tres sistemes al Pla de sanejament de Catalunya, on l’ACA es farà càrrec dels costos d’explotació corresponents. Els acords referents a aquest tema són per la inclusió del sistema de sanejament de Noves de Segre, al terme municipal de les Valls d’Aguilar (conveni amb El Consell Comarcal de l’Alt Urgell),  l’assumpció de la gestió del sistema de sanejament de Cantallops, al terme municipal d'Avinyonet del Penedès (acord amb la Mancomunitat del Penedès Garraf) i la incorporació del sistema de sanejament de la Selva del Camp dins del conjunt d’instal·lacions i sistemes públics de sanejament finançats per l’ACA.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local