Col·legi Oficial de Veterinaris

Denuncien l'hospital veterinari Vetsolidari de Vilafranca del Penedès per intrusisme i maltractament animal

Propietaris i professionals del centre van alertar de les condicions de les instal·lacions i de pràctiques negligents

ACN Vilafranca del Penedès 05-11-2019 18:14 Lectures 14009
Imatges d'arxiu de Vetsolidari . Vetsolidari

Imatges d'arxiu de Vetsolidari . Vetsolidari

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha interposat una denúncia davant el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) contra l'hospital veterinari Vetsolidari de Vilafranca del Penedès per intrusisme professional, competència deslleial i maltractament animal. El degà del COVB, Ricard Parés, explica que diversos propietaris d'animals i treballadors del centre els van alertar de les pèssimes condicions de les instal·lacions i de pràctiques "totalment inacceptables". "Captaven clients oferint preus molt econòmics, però ni les seves instal·lacions eren les correctes ni els tractaments dels animals els adequats", afegeix. A la denúncia també s'inclou que el responsable del centre no és veterinari.

Ricard Parés recorda que tota intervenció quirúrgica té un preu i que quan el reclam principal per captar clients són ofertes 'low cost' es corre el risc que la qualitat assistencial no sigui la desitjable. "S'ha d'anar amb compte perquè rere els baixos preus, a banda de competència deslleial, es poden amagar pràctiques totalment inacceptables com en aquest cas", apunta.

Pel que fa a les instal·lacions, per exemple, el COVB va denunciar que els animals amb diarrea compartien espai amb la resta, el que feia que les infeccions es propaguessin lliurement per tot el centre.

Per tot això, el COVB confia que la denúncia prosperi i es clausuri el centre.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres