Denúncies creuades

Col·legi de Veterinaris, una vergonya per als seus associats

L'Hospital Veterinari solidari de Vilafranca recorda que tant el Col·legi com el Consell de Veterinaris ja van ser sancionats per l'Agència Catalana de la Competància amb 130.000 euros per conductes prohibides

Hospital Veterinari solidari 28-11-2019 10:32 Lectures 5349
Imatge d'arxiu de l'Hospital Veterinari solidari de Vilafranca. Hospital Veterinari

Imatge d'arxiu de l'Hospital Veterinari solidari de Vilafranca. Hospital Veterinari

L'Hospital Veterinari solidari de Vilafranca objecte d'injúries i calumnies per part del Col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, recorda que tant el Col·legi com el Consell de Veterinaris ja van ser sancionats per l'Agància Catalana de la Competància, amb 130.000 euros per conductes prohibides que van suposar restriccions injustificades al lliure exercici professional dels veterinaris.

En aquell cas va quedar acreditat que el Col·legi de veterinaris obstaculitzava la Ilibertat dels veterinaris per fer campanyes d'identificació i d'esterilització a preus especials, tot remeten cartes intimidatôries als veterinaris, als quals a més, els obligava a comprar i utilitzar els documents sanitaris del propi Col·legi a un preu molt més elevat, el que repercutia en el client final, el propietari de "animal acabava pagant a Catalunya 50 euros per la identificació amb microxip quan en altres comunitats com Madrid el preu era de menys de 20 euros.

Al Col·legi de veterinaris sempre li ha molestat que els veterinaris ajustin els preus a la realitat social, en el seu moment també van ser denunciats per recomanar preus als veterinaris quan ja existia una llei que prohibia aquestes recomanacions als professionals Iliberals.

La denúncia interposada pel Col·legi de Veterinaris contra l'Hospital Veterinari solidari de Vilafranca, no és més que un nou intent del Col·legi de veterinaris d'obstaculitzar l'activitat lícita d'un equip de veterinaris que amb absoluta professionalitat estan desenvolupant la seva tasca per tal d'ajudar a les famílies que menys recursos tenen.

Dir que el fet d'ajustar els preus, comporta una mala praxis és sens dubte una gran calumnia, doncs els veterinaris són professionals col.legiats amb una gran trajectària professional i la maquinària utilitzada a l'Hospital és una de les més avançades i de qualitat, tal i com queda i quedarà acreditat.

La prova és que el propi Col·legi de Veterinaris ha realitzat cada tres mesos inspeccions a les instal.lacions des que vàrem inaugurar ja fa anys i mai s'ha obert cap expedient. Val a dir que els Hospitals "Amics" del Col·legi de veterinaris que segueixen les seves recomanacions no reben mai inspeccions...

S'està difonen un comunicat del Col·legi de Veterinaris publicitant una suposada denuncia de la qual després d'un mes no tenim ni coneixement, s'ha injuriat i calumniat a veterinaris sense cap prova.

La pròpia Administració Pública, Ajuntaments, cossos de seguretat.... sol·licita els serveis del Veterinari solidari en casos d'abandonament i maltractament, amb el propi Seprona s'han realitzat actuacions conjuntes en casos greusde maltractament.

En 30 anys que ha estat treballant contra el maltractament animal mai ni el Consell ni el Col·legi de veterinaris ha intervingut en cap denúncia, ans al contrari com va quedar acreditat en la sanció interposada per l'Agência Catalana de la Competência, ambdós entitats van restringir injustificadament l'exercici de la professió veterinària en relació a:

"la participació dels veterinaris en campanyes d'identificació i/o esterilització d'animals de companyia" (Des de l'any 2002 al 2016 van estar prohibint als veterinaris participar en les campanyes)

"l'ús de documents sanitaris animals no editats pel propi Col·legi" (Des de l'any 2002 al 2016 van imposar obligatàriament i com a deure als veterinaris comprar les cartilles al propi Col·legi a un cost mol més elevat)

La pròpia Junta del Col·legi de veterinaris ha hagut de dimitir per emportar-se més d'UN MILIO D' EUROS en FACTURES FALSES fent veure que s'havia gastat en obres que mai es van executar, Hisenda reclama al Col·legi 100.000 euros d'lVA.

Les nombroses denúncies contra aquest Col·legi de professionals avergonya als seus propis col.legiats i la seva prepotància no té límits, fa un mes ha organitzat una campanya contra els centres veterinaris que utilitzen teràpies naturals (acupuntura, homeopatia...), enviant cartes intimidatàries i amenaçant en tancar aquests centres també, óbviament aquests fets ja estan essent denunciats davant l'Agência Catalana de la Competància.

De la mateixa forma que l'Hospital veterinari solidari denunciarà al President del Col·legi de veterinaris, Ricard Parés, per calumnies i injúries amb publicitat i danys contra l'honor.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No