Temporal

Inundacions, talls de llum i carrers tancats pel temporal de pluja i vent al Penedès i Garraf

A Calafell, un vehicle ha quedat danyat per un accident causat per una tapa de claveguera aixecada

Redacció/ ACN Calafell 04-12-2019 19:48 Lectures 3389
A Calafell, un vehicle ha quedat danyat per un accident causat per una tapa de claveguera aixecada. Ajuntament de Calafell

A Calafell, un vehicle ha quedat danyat per un accident causat per una tapa de claveguera aixecada. Ajuntament de Calafell

El temporal de pluja i vent que afecta les comarques del Garraf i Penedès des de primera hora del matí provoca diverses inundacions i talls de carrer en municipis, especialment del litoral. A Calafell, l'aiguat ha provocat entollaments d’aigua a la façana marítima, amb talls al passeig marítim i acumulacions d'aigua a la zona de la Confraria de Pescadors. A més, segons ha informat la policia local de Calafell, un vehicle ha quedat danyat per un accident causat per una tapa de claveguera aixecada al passatge del Ferrocarril, a la zona comercial de Mas Mel.

Tant a Calafell com a Cunit i Cubelles el temporal ha arribat acompanyat de talls de llum. L'Ajuntament de Cubelles ha informat de l'avaria a través de les xarxes socials i ha anunciat que el govern reclamarà a Endesa una reunió per tractar aquests talls, que ja van afectar el cap de setmana a abonats de Cubelles i Cunit.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha alertat que les fortes pluges acumulades a l'embassament de Foix han provocat que aquest comencés a sobreeixir: "El cabal és de 1,0 m3/s, però manté una tendència creixent. No representa cap risc d'inundació perquè es troba dins dels llindars de normalitat i és poc important. Es preveu que el cabal continuï augmentant les properes hores ateses les precipitacions registrades i previstes", ha informat l'Ajuntament de Cubelles, que recomana "extremar la precaució".

Les inundacions i talls de carrer efecten especialment els municipis del litoral. Al nucli del Vendrell s'ha tallat la riera de la Bisbal, entre d'altres dies dels barris marítims.

El temporal també afecta els serveis de trànsport públic com són el bus i Rodalies. I és que a Barcelona, la Ronda de Dalt de Barcelona s'ha tallat a l'altura del túnel de Plaça Borràs, a Collserola, en direcció al Nus de la Trinitat per acumulació d'aigua a la calçada aquest dimecres cap a dos quarts de set de la tarda, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). En direcció Llobregat hi ha un carril al tram d'Horta pel mateix motiu. És una de les conseqüències de la jornada de pluja que està vivint Catalunya, especialment a la zona del litoral, que a la capital del país també ha obligat TMB a tancar alguns accessos a estacions de metro igualment per l'excés de pluja. Des de l'Ajuntament s'indica que els Bombers han netejat els embornals i s'està buidant l'aigua. Es preveia recuperar la normalitat en un termini de temps curt.

D'altra banda, Barcelona Cicle de l'Aigua també ha activat dues brigades per reforçar la retirada de fulles dels embornals, afegeixen des de l'Ajuntament. El consistori preveu que l'episodi de pluja minvi i no calgui activar el pla d'insuficiència drenant. De moment el que es manté és el d'alerta per mal estat de la mar.

Pel que fa a les estacions de metro, s'ha tancat l'accés a Plaça Lesseps d'aquesta estació de la línia 3, i l'accés Escorial de l'estació Joanic de la L4. A la L2, per acumulació d'aigua els trens no efectuen parada a l'estació Sant Roc, en direcció Badalona - Pompeu Fabra, ni a l'estació Tetuan.

Fora de Barcelona, Protecció Civil ha informat que el cabal del riu La Tordera ha assolit el nivell d'alerta, entre la capçalera i Sant Celoni. I que hi ha manca de subministrament elèctric derivat de les precipitacions que afecta 1.086 abonats a Igualada.

Més enllà d'això, des dels Bombers de la Generalitat s'informa que al llarg del dia s'han atès una cinquantena de serveis repartits per tot el territori, amb més incidència a les comarques barcelonines, sobretot al Vallès i al Baix Llobregat, per acumulacions d'aigua, inundacions de baixos i caiguda d'objectes a la via. Subratllen, però, que no hi ha hagut cap servei destacat.

Inundacions, talls de llum i carrers tancats pel temporal de pluja i vent al Penedès i Garraf Inundacions, talls de llum i carrers tancats pel temporal de pluja i vent al Penedès i Garraf
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No