El Penedès diu NO

La plataforma contra la planta asfàltica de Pacs lliura més de 5.000 signatures contra el projecte

Pacs i Les Cabanyes s'han reunit amb la Generalitat i han acordat la necessitat de fer informes complementaris que es presentaran en una propera reunió al gener

Redacció Pacs del Penedès 12-12-2019 9:15 Lectures 2703
La plataforma contra la planta asfàltica de Pacs lliura més de 5.000 signatures contra el projecte. EIX

La plataforma contra la planta asfàltica de Pacs lliura més de 5.000 signatures contra el projecte. EIX

La plataforma contra la planta asfàltica que es vol instal·lar a Pacs del Penedès ha presentat més de 5.000 signatures contra el projecte. Més de 3.404 signatures en paper i 2.427 a través de la plataforma Change.org s’han recollit en un període de deu dies, des que es va conèixer la sol·licitud que l’empresa Romero Polo havia presentat a l’Ajuntament de Pacs per instal·lar una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic al municipi.

La plataforma, constituïda conjuntament per veïns de Pacs i Les Cabanyes, s’ha organitzat aquests dies de forma molt activa per tal d’oposar-se al projecte d’instal·lació de la planta asfàltica al municipi de Pacs del Penedès, en terrenys propietat de Cales de Pachs, aconseguint així, en un temps record, el suport d’una part important la ciutadania, entitats, associacions, així com també el suport dels ajuntaments de la comarca.

La plataforma defensa que "la planta asfàltica que es vol establir és totalment incompatible amb el territori que ha concentrat l’esforç  de moltes empreses  en els  darrers anys  de destinar recursos cap a una viticultura sostenible i ecològica per tal de desenvolupar, d’una manera molt activa, l’enoturisme en un territori amb més de 2.700 anys d’història vitivinícola".

Diferents estudis avalen les emissions de gasos difosos amb COV (compostos orgànics volàtils) que la indústria asfàltica emet i que poden tenir efectes nocius en la salut i el medi ambient. Degut a la proximitat de les cases i nuclis urbans, el projecte de la planta genera preocupació en la població dels municipis afectats.

Aquest dimarts, 10 de desembre, tècnics municipals, acompanyats per l’alcaldessa de Pacs, han mantingut una reunió amb el Departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, on s’ha acordat la necessitat de fer informes complementaris que es presentaran en una propera reunió al gener. Durant les properes setmanes la plataforma seguirà treballant i persistint per sumar esforços, recollint signatures dels ciutadans que volen expressar el seu rebuig al projecte de producció asfàltica a Pacs del Penedès.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres