Pas enrere

Es confirma el tancament de l’expedient del projecte d’instal·lació d’una planta asfàltica a Pacs del Penedès

Ja s'ha procedit a la destrucció de les firmes i la dissolució de la plataforma ciutadana contra el projecte

Per celebrar l’èxit del moviment popular, es convoca als veïns dels municipis afectats i als representants de Bosc Verd i SOS Penedès a una caminada popular als turons de Sant Pau i Sant Jaume el dia 1 de març

Redacció Pacs del Penedès 11-02-2020 10:40 Lectures 1839

El passat 19 de desembre, la Junta de l’Ajuntament de Pacs del Penedès va acordar acceptar el desistiment comunicat per la Sra. Patricia Romero en representació de Romero Polo, SAU, per a la tramitació del projecte d’implantació d’una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic, així com també la tramitació del procediment iniciat de llicència ambiental de dita activitat i l’arxiu dels expedients.

L’expedient havia estat admès a tràmit el 24 de setembre del 2019 per l’Ajuntament de Pacs, tot i que l’Ajuntament de Vilafranca i de les Cabanyes havien presentat al·legacions abans del termini del 9 de novembre. La Plataforma Ciutadana va presentar les al·legacions el dia 9 de desembre, amb més de 5.000 signatures de suport. La planta asfàltica, pròxima a nuclis de població, presentava afectacions sobre la salut per les emissions de gasos difosos, sobre el medi ambient per la contaminació d’aire i sòls i també en la mobilitat degut al gran nombre de camions, que hauria impactat notablement en la preservació del model econòmic i de sostenibilitat  que es promou al territori.

El 22 de gener, representants de la plataforma ciutadana ‘El Penedès diu NO a la planta asfàltica a Pacs’ van entregar les darreres signatures a l’Ajuntament de Pacs i es va procedir a la destrucció de totes les signatures i a la dissolució de la Plataforma.

Fruit d’aquesta conjuntura, es proposa impulsar una iniciativa entre diversos ajuntaments que posi en valor el sòl agrari i vitivinícola del Penedès mitjançant un Pla Territorial Agrari en el marc de la nova llei 3/2019 dels espais agraris. Aquesta llei servirà per aturar l’ocupació  i inseguretat jurídica de les explotacions agràries degut a la urbanització i la colonització per espècies forestals.

Els representants de la Plataforma agraeixen el suport popular arran de la recollida de firmes i a les diferents cartes de suport d’entitats locals. Per celebrar l’èxit del moviment popular, es  convida als veïns dels municipis afectats, així com representats de Bosc Verd i SOS Penedès, a una caminada popular als turons de Sant Pau i Sant Jaume el dia 1 de març. La sortida serà des del pàrquing davant l’Ajuntament de Pacs a les 11 del  matí.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No