Serveis

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestionarà més deixalleries del territori

L'entitat supramunicipal assumeix la gestió de la deixalleria que dona servei als ajuntaments de Torrelles de Foix, Pontons i Sant Martí Sarroca

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestionarà més deixalleries del territori. Mancomunitat

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestionarà més deixalleries del territori. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dilluns va tenir lloc l’assemblea de la Mancomunitat al saló de plens de l’Ajuntament de Vilanova, que va aprovar l’ampliació d’alguns dels seus serveis, amb la incorporació de més ajuntaments. Amb l’acceptació de la delegació de la gestió de la deixalleria de Torrelles de Foix, que també dona servei  als ajuntaments de Pontons i Sant Martí Sarroca, el servei de residus passa a gestionar 16 deixalleries entre fixes i mòbils. En la mateixa sessió també es van acceptar diverses subvencions provinents de l’Agència de Residus de Catalunya, que permetran fer millores en les deixalleries municipals de Vilafranca del Penedès i Cubelles.

El màxim òrgan de govern de la institució, també va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Fe del Penedès al servei d’evacuació i tractament d’aigües residuals de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Amb aquest són ja 31 els municipis integrats en el sistema de gestió de les aigües residuals de la Mancomunitat.

En finalitzar l’assemblea, Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus, ha presentat als alcaldes i alcaldesses assistents, les xifres de residus recollits a l’Alt Penedès i el Garraf, així com ha explicat les línies de futur de la gestió de residus a Catalunya i quines actuacions de millora es poden emprendre des de els municipis. Aquestes accions serveixen per acostar el funcionament dels dispositius i infraestructures de gestió de residus als electes.

Per últim, també s’ha presentat l’activitat que ha realitzat la Mancomunitat en relació a la gestió forestal dels boscos del massís del Garraf i l’oportunitat que suposa, tant  per millorar el medi ambient, com per potenciar l’economia circular a l’utilitzar la biomassa forestal, un recurs endogen del territori, com a font d’energia tèrmica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local