Adif

ERC de Vilafranca demana una solució real per l’estació de Rodalies i considera que el projecte de Renfe és només “un pedaç”

Els republicans demanen millores significatives al projecte i consideren que, si no es tenen en compte, els 3’6 milions d’euros serviran només com a mesura recaptatòria

Redacció Vilafranca del Penedès 28-01-2020 15:52 Lectures 1646
ERC de Vilafranca demana una solució real per l’estació de Rodalies i considera que el projecte de Renfe és només “un pedaç”. ERC

ERC de Vilafranca demana una solució real per l’estació de Rodalies i considera que el projecte de Renfe és només “un pedaç”. ERC

Segons denuncia ERC, des de fa anys l’estació de Rodalies de Vilafranca es troba en una situació de precarietat absoluta. Després de molts anys demanant-ho Renfe, l’ens estatal propietari de les estacions, sembla que vol posar-hi remei, però per Esquerra Republicana el projecte presentat no representarà cap salt endavant i només servirà “per tapar forats” on el gran beneficiat serà la pròpia Renfe ja que la reforma està pensada per poder posar les maquines amb barreres per poder accedir a les andanes, fet que la consideren una reforma amb ànim recaptatori.

Actualment l’estació compta amb moltes deficiències: "Urbanísticament és molt poc agradable, no respon a una estació decent i demostra la provisionalitat de tot el conjunt de l’entorn de l’estació que fa més d’una dècada que dura, una situació que sembla normalitzada però que Esquerra Republicana no accepta en cap cas. Un dels grans problemes actuals són les barreres arquitectòniques de l’estació, fet que impossibilita l’accés de persones amb mobilitat reduïda a les andanes, i als trens. Aquest fet és especialment greu quan l’únic ascensor que hi ha no funciona, fet que succeeix molt habitualment. Altres elements són les continues goteres que hi ha a la zona de les vies o els pèlags que es formen quan plou".

A nivell arquitectònic, l’estació en un estat de provisionalitat que s’allarga masses anys, segons ERC: "segueix sense estar cobert i amb dues de les vies inutilitzables perquè les van fer massa curtes, un fet que Esquerra Republicana considera surrealista i que hauria de comportar responsabilitats per part de Renfe". A més pels republicans, en tota la zona de l’estació només hi ha un passador que uneixi les dues bandes de la via, un fet que consideren que limita molt la connexió del Molí d’en Rovira amb la resta de Vilafranca i la pròpia utilitat de l’estació.

Pel grup republicà l’equip de govern de Vilafranca no ha entès que l’estació de trens és un punt estratègic de la vila en el que, a més de la centralitat associada als desplaçaments, s´hi suma el fet que l’entorn de l’estació és l’únic punt on es pot fer un pas estratègic per a comunicar la vila i el barri del Molí d’en Rovira, doncs la configuració de les edificacions existents no permet cap altre punt de pas entre el pont del Carril i el nus de Santa Digna. Des d'Esquerra es lamenta aquesta manca de visió estratègica de les inversions.
 
3’6 milions d’euros per beneficiar Renfe

El projecte que es va conèixer primerament per la premsa, els republicans hi veuen força problemes. Primerament perquè l’objectiu que persegueix el projecte és simplement posar les maquines de validació amb barreres per augmentar la recaptació de Renfe. Aquesta és la principal novetat, i per poder-ho fer s’instal·larà un nou volum enganxat a l’actual edifici que connectarà amb les andanes. Aquest edifici-enganxat, que serà un cub de vidre, és la primera crítica d’Esquerra Republicana. Consideren que malmetrà l’actual edifici històric i desdibuixarà l’actual estació, devaluant-ne el valor patrimonial, per exemple la pèrgola externa de ferro, i consolidarà el desgavell actual.

En aquest projecte, que es va ensenyar a comissions informatives, no es cobrirà tota la part de l’estació, permetent guanyar una zona per a la ciutadania, sinó que hi continuaran havent els forats de les vies cronificant la separació de les dues parts de Vilafranca, dividida per la via del tren. Una raó més, assenyalen els republicans per entendre que l’estació seguirà sent provisional i precària, perquè no es tindrà en compte la globalitat de l'espai.

Un altre dels elements que no es veuen clar des d’Esquerra Republicana és que es reduirà l’actual passarel·la de connexió entre el Molí d’en Rovira i l’estació. Concretament el que es farà serà dividir-la en dues parts, creant dos passadissos, un per cada direcció, per tal que no hi pugui haver connexió d’una zona a l’altra sense haver validat el bitllet. La remodelació en aquest indret, per tant, significarà que els usuaris tindran menys espai per accedir als trens o sortir cap a l’estació.

Aquesta actuació però, deixa de valorar que actualment aquesta passarel·la és l’única en aquell tram que connecta el Molí d’en Rovira amb el centre de la ciutat, fet que encara aïllarà més el barri. En aquest sentit el projecte inicial tampoc té en compte cap tipus de connexió entre les dues bandes de la via, una reivindicació del barri i que és cabdal per acabar amb la “ferida” que és la via del tren i que permetria unir les dues parts de Vilafranca.

A nivell de funcionament i mobilitat, els republicans no veuen clar que millori l’actual situació. Per una banda es reduirà a una entrada a l’estació per poder validar el tiquet, per altra no està prevista cap mesura d’accés sense barreres arquitectòniques a les andanes i no es contempla posar una màquina validadora de bitllets a l’entrada per la banda del carrer del comerç. A més des d’Esquerra s’ha tornat a insistir en la necessitat urgent de reformar les andanes per permetre que les persones amb mobilitat reduïda puguin tenir autonomia per pujar i baixar del tren, fet que ara no succeeix.

Esquerra estén la mà al govern per pressionar a Adif

És per aquests motius que per Esquerra Republicana es mostra que el projecte és simplement un “pedaç” ja que no representa cap guany considerable per la ciutadania i lamenten que es segueixi en una estació provisional. Els republicans temen que si no s’arregla ara les mancances reals de l’estació serà molt complicat que Adif després de fer la inversió s’avingui a tornar a invertir a l’estació de Vilafranca. Per això els republicans insten al govern municipal a batallar per aconseguir les millores necessàries al projecte perquè representi un guany per a Vilafranca i s’acabi amb l’estació precària que hi ha actualment. Els republicans van presentar durant la comissió informativa que es va presentar el projecte un seguit de propostes de millora per instar al govern a negociar amb Renfe la seva inclusió en el projecte.

Els republicans estan a l’espera que el govern municipal comuniqui i informi sobre l’estat de les negociacions. Cal remarcar, que durant aquella comissió informativa el projecte ja estava en licitació sense que el govern municipal hagués formulat cap demanda de millora. Esquerra Republicana es posa a disposició del govern per fer pressió conjuntament i aconseguir un projecte que sigui realment beneficiós per a Vilafranca i pels milers d’usuaris que diàriament agafen el tren i es pugui guanyar un nou espai per a la ciutat. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No